Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ : ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ !!! [ video ]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον Ελληνικό λαό, μετά από ένα ακόμα Σαββατοκύριακο διακοπών στα Χανιά, όπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για τους λόγους που οδήγησαν στις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα. Όμως οι απαντήσεις που έδωσε ήταν κατώτερες του αναμενομένου.

Τι μάθαμε λοιπόν από το χθεσινό διάγγελμα:

1) Δεν είπε για ποιους λόγους η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν σκέφτηκε ν’ αναφερθεί καν στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, αλλά ούτε και στον έτερο δημοσιογράφο Σταύρο Μαλιχούδη, οι οποίοι αποδεδειγμένα παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

2) Δεν ζήτησε καμία συγγνώμη, κρυπτόμενος πίσω από την επίφαση της «νομιμότητας» της παρακολούθησης που κι αυτή αμφισβητείται έντονα από έγκυρους συνταγματολόγους.

3) Δεν είπε κουβέντα για τα ψέματα που αραδιάζει εδώ και μήνες η κυβέρνησή του για το θέμα, είτε επίσημα είτε μέσω διαρροών. Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης πριν από μερικούς μήνες απαντώντας επίσημα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριζε ότι η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί κανένα δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Εως τώρα γνωρίζουμε ότι παρακολουθούσε σίγουρα δύο.

4) Δεν είπε κουβέντα για το Predator κι έσπευσε να πει και πάλι ψέματα σε ό,τι αφορά την παραίτηση του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, «βαφτίζοντάς» τον πολιτικά υπεύθυνο για την ΕΥΠ την ώρα που ο σχετικός νόμος λέει πως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι ο ίδιος. Συν τοις άλλοις ξέχασε τις κυβερνητικές διαρροές της Παρασκευής που δεν συσχέτιζαν την παραίτηση Δημητριάδη με τις παρακολουθήσεις και το Predator αλλά με το «κλίμα τοξικότητας».

5)Δεν μας εξήγησε πώς δεν θα επέτρεπε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη εάν το γνώριζε από πριν, όπως είπε, την ώρα που ήταν νόμιμη και έφερε υπογραφή εισαγγελέα. Θα επιχειρούσε παρέμβαση στο έργο του εισαγγελικού λειτουργού;

6)Επίσης δεν μας έχει εξηγήσει με ποιο τρόπο θα ενημερωθεί ο Ν. Ανδρουλάκης για την παρακολούθησή του από τη στιγμή που τροπολογία της Ν.Δ. που ψηφίστηκε πέρυσι απαγορεύει σε όποιον παρακολουθείται την ενημέρωση για τους λόγους που βρέθηκε σε αυτό το καθεστώς. Θα παραβεί τον νόμο της κυβέρνησής του;

Καυστικό ήταν το σχόλιο που έκανε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού: «Ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στο Predator. Δεν απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, αλλά σε ένα ακροδεξιό ακροατήριο. Η αναφορά ότι η ΕΥΠ, της οποίας προΐσταται, “υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης” είναι ενδεικτική».....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: