Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΠΑΤΡΑ : ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ....ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ''ΑΝΑΠΤΥΞΗ'' !!! [ video ]

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ :
 Η ''ΠΛΕΜΠΑ'' ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ....''ΑΝΑΠΤΥΞΗ'' !!!
Μία αμφισβητούμενη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ''Πελοπόννησος'' και αφορούσε στο πως οι Πατρινοί επιθυμούν να έρθει ο σύγχρονος σιδηρόδρομος στην πόλη, δημοσιοποιεί ''περίεργα ευρήματα'' που προκαλούν θυμό αλλά και γέλια !
Για να περάσουν την κυβερνητική θέση ότι το τρένο δεν γίνεται να υπογειοποιηθεί από το Ρίο, λένε πως αυτοί που ζητάνε υπόγειο τρένο είναι ''χαμηλής μόρφωσης'' σε αντίθεση με τους άλλους, (συντάσσονται με το υπουργείο Μεταφορών), οι οποίοι είναι άτομα ''μεταπτυχιακών σπουδών''.
Χωρίζουν τους Πατρινούς σε ''πλεμπαίους'' και ''μορφωμένους'' για να προωθήσουν το αφήγημα ότι όσοι ξέρουν γράμματα είναι με την απλή λύση της επίγειας διέλευσης, της ανέξοδης, ακόμα κι αν αυτή κόβει την πόλη στα δύο και αποκλείει την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.
Μάλιστα για να φανεί πως το παιχνίδι είναι ντέρμπι, τα ποσοστά της μιας από την άλλη άποψη, εμφανίζονται σχεδόν τα ίδια, ενώ ποτέ δεν ίσχυε αυτό.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως με την υπογειοποίηση του τρένου έχει ταχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Πατρινών. Εκτός του δήμου, ο οποίος διεκδικεί σθεναρά την υπογειοποίηση από το Ρίο και όλοι οι υπόλοιποι φορείς είναι στο πλευρό του δήμου.
Δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας που να διαφοροποιείται, ενώ όποτε έγιναν κινητοποιήσεις για το τρένο, ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Οι δε υποστηρικτές της μη υπογειοποίησης, έχουν παραδεχτεί ότι η άποψη της άλλης πλευράς είναι κυρίαρχη στην πόλη.
Στη σημερινή δημοσκόπηση της εταιρείας DATA (είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης που έχει την ''Πελοπόννησο'') δίνεται ένα μικρό προβάδισμα στους υποστηρικτές της υπογειοποίησης με 41,8% ενώ οι αρνητές του υπόγειου τρένου εμφανίζουν ποσοστό 38,5 %. Ακόμη, ένα ποσοστό του 20% φέρεται να είναι αδιάφορο και απάντησε ΔΞ/ΔΑ.
Η εφημερίδα κάνει κι ένα ανεπίτρεπτο λάθος με το ερώτημα που θέτει : Ποιος είναι με την άποψη Πελετίδη και ποιος με τον Καραμανλή;
Ωστόσο, ακόμα και με αυτό το κάλπικο ερώτημα, η επικρατούσα άποψη είναι υπέρ του δημάρχου κι όχι με τον υπουργό.
Εν κατακλείδι, το μήνυμα που θέλει να περάσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα με την ''περίεργη'' δημοσκόπηση, είναι ότι στην Πάτρα υπερισχύει ακόμα η άποψη της ''πλέμπας'' που θέλει υπόγειο τρένο και....καθυστερεί έτσι η ''ανάπτυξη''....  

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: