Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΡΩΣΙΑΣ - ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !!! [ video ]

«Δεν υπάρχει λόγος και καμία επιθυμία από πλευράς μας να διατηρηθεί η προηγούμενη διπλωματική μας παρουσία στις δυτικές χώρες. Οι άνθρωποί μας εργάζονται σε συνθήκες που δεν είναι καθόλου ανθρώπινες. Αντιμετωπίζουν συνεχή προβλήματα, απειλές για σωματικές επιθέσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας εκεί, αφότου η Ευρώπη αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή και να σταματήσει κάθε οικονομική συνεργασία μαζί μας. Δεν μπορεί κανείς να επιβάλει μια αλλαγή, στην εξέλιξη αυτή».

Αυτή η δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ είναι άκρως ανησυχητική, δεδομένου ότι είναι μια προαναγγελία διακοπής διπλωματικών σχέσεων, που αποτελεί προοίμιο διεξαγωγής πολέμου.

Γιατί η κλιμάκωση τις επόμενες εβδομάδες είναι αναπόφευκτη.

1. Η κυβέρνηση της Λιζ Τρας στη Βρετανία κρέμεται από μια κλωστή. Η δημοτικότητά της στη χώρα έχει πέσει στο 10%. Μέρος του κατεστημένου του Συντηρητικού Κόμματος θέλει να την απομακρύνει το συντομότερο δυνατό, καθώς η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο των οικονομικών διεργασιών στη χώρα και καταρρέουν τα ποσοστά του Συντηρητικού Κόμματος, αυξάνοντας το κόστος της τρέχουσας πορείας για την Ουκρανία όχι μόνο για τον πληθυσμό (που θα μπορούσε ακόμη να γίνει ανεκτό), αλλά και για τις κυβερνητικές ελίτ (που δεν είναι).

2. Οι εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου. Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν 95% πιθανότητα να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Έχουν επίσης κάποιες πιθανότητες να αποκτήσουν την πλειοψηφία και στη Γερουσία, κάτι που θα ήταν καταστροφή για την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ήδη δηλώσει ότι μόλις οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν, η υποστήριξη προς την Ουκρανία θα μειωθεί προς το συμφέρον των Αμερικανών ψηφοφόρων.

3. Η οικονομική και κοινωνικοπολιτική κρίση στην Ευρώπη επιδεινώνεται απότομα. Ο πληθωρισμός σε πολλές χώρες έχει ξεπεράσει το 10%, υπάρχουν μαζικά λουκέτα επιχειρήσεων, αυξάνεται ο αριθμός των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων που απειλούν την κυριαρχία του ευρωατλαντικού κατεστημένου και τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού των ευρωπαϊκών χωρών. Το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία για τον μέσο Ευρωπαίο συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά.

4. Κατά συνέπεια, οι διαχειριστές του πολέμου στις ΗΠΑ και τη Βρετανία θα μπορούσαν να δεχθούν σοβαρά εσωτερικά πολιτικά πλήγματα ήδη από τις επόμενες εβδομάδες. Η πιθανή πτώση του υπουργικού συμβουλίου Τρας και η πολύ πιθανή μετεξέλιξη της κυβέρνησης Μπάιντεν σε καθεστώς «κουτσής χήνας», αναγκάζει τα γεράκια του πολέμου να βιαστούν, ωθώντας τη συμμορία (Ζ)ελένσκι σε επιθετική δράση ήδη από τις επόμενες κιόλας εβδομάδες.

Επιπλέον, το ενδεχόμενο διαφόρων τρομοκρατικών επιθέσεων, σαμποτάζ και άλλων προκλήσεων αυξάνεται, και επομένως η αντίδραση εν προκειμένω από πλευράς Ρωσίας όχι μόνο θα είχε ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει απειλητικά το συνολικό επίπεδο κλιμάκωσης, αλλά κυρίως θα ωθούσε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε μια πλήρη επανάληψη της κρίσης της Κούβας, χωρίς να είναι βέβαιο ένα ανάλογο αίσιο αποτέλεσμα.......

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: