Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΛΙΖ ΤΡΑΣ. ''ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΦΥΓΕ'' Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΡΟΛΟΥ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ !!! [ video ]

Την παραίτησή της από την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας ανακοίνωσε η Λιζ Τρας, μετά από μόλις έξι εβδομάδες παραμονής στην εξουσία. Οι έξι εβδομάδες της παραμονής της στην εξουσία αποδείχθηκαν θυελλώδεις, κυρίως λόγω των παλινωδιών στη νομισματική και φορολογική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή της. Το γύρο του διαδικτύου κάνει το ξεκαρδιστικό βίντεο που ανέβασε χρήστης του Twitter και δείχνει την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας,  Λιζ Τρας και τους υπουργούς της να πρωταγωνιστούν στο θρυλικό βιντεάκι έναρξης του Μάπετ Σόου. https://twitter.com/colinpmcquaid/status/1581268144244813825?s=20&t=QibBhcgMfKkPUufV9rWfDw Η Λιζ Τρας περνάει στην πολιτική ιστορία της χώρας της, ως η πρωθυπουργός με την πιο βραχύβια θητεία. Η ίδια υπεραμύνθηκε της πολιτικής της, σε έκτακτη δήλωση που έκανε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), λέγοντας ότι ανέλαβε την εξουσία σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, λόγω της ενεργειακής κρίσης, ενώ τα νοικοκυριά πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι στάθηκε αδύνατο να υλοποιήσει το όραμά της. Όπως είπε, ενημέρωσε τον βασιλιά Κάρολο Γ’ ότι υποβάλλει την παραίτησή της από την ηγεσία των Συντηρητικών και ότι θα παραμείνει στην πρωθυπουργία έως ότου εκλεχθεί η νέα ηγεσία του κόμματος. Η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού αναμένεται να κινηθεί ταχύτατα και να ολοκληρωθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Οργιάζουν οι φήμες ότι η Λιζ Τρας κατόπιν προσκλήσεως του Μπορίς Τζόνσον μας έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα....

Νωρίτερα, η Λιζ Τρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της  Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, της επιτροπής που θέτει τους κανόνες για την επιλογή και αλλαγή του ηγέτη των Τόρις, σερ Γκράχαμ Μπρέιντι. Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της πρωθυπουργού και όχι το αντίστροφο, διευκρίνισε πρωθυπουργική πηγή. Πάντως, εκπρόσωπός της, ερωτηθείς αν η ίδια θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, απάντησε λακωνικά: «Ναι».....

«Η Βρετανία δεν έχει γνωρίσει ποτέ μια τέτοια ντροπή από πρωθυπουργό που θα μείνει στην ιστορία για την «καταστροφική αγραμματοσύνη της», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών όταν είχε επισκεφτεί τη Μόσχα σαν υπουργός εξωτερικών τότε, ο Σ. Λαβρόφ ρώτησε την Λ. Τρας εάν αναγνωρίζει την κυριαρχία της Ρωσίας επί του Ροστόφ και του Βορόνεζ, δηλαδή τις δύο περιοχές στη νότια Ρωσία όπου συγκεντρώνονται οι Ρωσικές δυνάμεις.

Η Τρας, απάντησε ότι η Βρετανία δεν θα τις αναγνωρίσει ποτέ ως Ρωσικές και τότε επενέβη ο Βρετανός πρεσβευτής για την διορθώσει.

Αργότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στη Ρωσική εφημερίδα RBC, η Τρας είπε ότι....''νόμιζε πως ο Λαβρόφ αναφερόταν σε περιοχές της Ουκρανίας''.

Βασιλιάς Κάρολος Γ' - Λιζ Τρας: Από το «Ω, Θεέ μου, ήρθες ξανά;» στο «Επί τέλους έφυγε»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: