Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΜΑΛΛΙΑ - ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑ'Ι'ΛΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ''ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ'' ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ''ΚΑΤΑΡ'' !!! [ video ]

Πέσαμε και πάλι από τα σύννεφα με την υπόθεση διαφθοράς που συνταράσσει τις Βρυξέλλες και στην οποία είναι μπλεγμένη η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ Εύα Καΐλή. Προφανώς, αφού έχουμε να κάνουμε με υπόθεση οικονομικής απάτης είναι πολύ πιθανό οι Βελγικές αρχές να παρακολουθούσαν το τηλέφωνο της Καϊλή και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται πώς σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο Τζακ Πάροκ, η Εύα Καϊλή την 1η Δεκεμβρίου ψήφισε υπέρ της απελευθέρωσης της visa για το Κατάρ και το Κουβέιτ, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου. Η Ε. Καϊλή πιθανώς αντικατέστησε άλλον Ευρωβουλευτή της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην οποία ανήκε μέχρι χθες, έτσι ώστε να παραστεί και να ψηφίσει υπέρ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ίδιο έπραξε και ο Μαρκ Ταραμπέγια, επίσης Ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Η ψήφος της Ε. Καϊλή όμως υπέρ του Κατάρ και, μάλιστα, σε επιτροπή που δεν συμμετείχε αρχικά η ίδια, δείχνει πολλά και ίσως αξιοποιηθεί ως επιβαρυντικό στοιχείο. Μάθαμε επίσης πώς....«Το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία, έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής».

Τα παραπάνω είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Μπα, σύμπτωση θα είναι…

Ο Μ. Σχοινάς έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Σήμερα προτείνουμε ταξίδια σύντομης διαμονής χωρίς βίζα στην ΕΕ για τους πολίτες του Κατάρ και του Κουβέιτ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αξιοσημείωτης επιτυχίας και των δύο κυβερνήσεων στην επίτευξη εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων και αντανακλά την αυξανόμενη ένταση και το βάθος των σχέσεων της ΕΕ με τις δύο χώρες». Μιλάμε φυσικά για μία σκανδαλώδη αναφορά που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το Κατάρ δεν συμμερίζεται καμία από τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε.

Ως γνωστό, το Κατάρ βαρύνεται με χρηματοδότηση της ισλαμικής τρομοκρατίας, με προσπάθεια αποσταθεροποίησης ανεξάρτητων χωρών, με χρηματοδότηση της τουρκικής πολεμικής μηχανής η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τώρα με χρηματοδότηση πολιτικών της Ευρώπης για να προωθούν τα συμφέροντα του. Η αναφορά του Μαργαρίτη Σχοινά υπέρ του Κατάρ και του Κουβέιτ, στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στην δράση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, ο οποίος βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει εμπλακεί στο «σκάνδαλο Καϊλή». Ο Σχοινάς συγκεκριμένα πρωτοστάτησε στην απέλπιδα προσπάθεια να δοθεί στους πολίτες του Κατάρ το δικαίωμα για ταξίδια στην Ευρώπη χωρίς βίζα! Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε 16 ξεχωριστές επιδρομές και εντόπισε χρήματα αξίας άνω των 600.000 ευρώ, προκαλώντας τις επόμενες συλλήψεις. Είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και στον Μαργαρίτη Σχινά Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νέα διάσταση στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού στο Ευρωκοινοβούλιο, λίγες μόνο ώρες μετά την αποκάλυψη για την ενδεχόμενη εμπλοκή της Εύας Καϊλή. Όπως έγινε γνωστό,  μέλος στην ΜΚΟ ''FIGHT IMPUNITY'' , ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, o οποίος μάλιστα είχε ανακοινώσει με… υπερηφάνεια την συγκεκριμένη εξέλιξη. «Νέος ρόλος για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο», Ήταν ο τίτλος των σχετικών δημοσιευμάτων, αρκετά πομπώδης, καθώς όλοι περίμεναν ότι ο επίτροπος και πρώην εμπλεκόμενος του σκανδάλου Novartis θα είχε κατακτήσει κάποια άλλη θεσμική θέση στο εξωτερικό.

Μέλη ήταν και η πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, η επί χρόνια ευρωβουλευτής Σεσίλια Βικστρομ και άλλοι. Η απάντηση των μελών, μετά το σκάνδαλο, ήταν άμεση με τις παραιτήσεις να γίνονται αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της έρευνας και προσαγωγής της Εύας Καϊλή. Υπενθυμίζεται ότι ηγετικό μέλος της συγκεκριμένης ομάδας φαίνεται ότι είναι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Pier Antonio Panzeri. Ο Panzeri φαίνεται να ξέπλενε τις μίζες του Κατάρ και μέσω της ΜΚΟ ''FIGHT IMPUNITY'' που διατηρούσε. Η Βελγική Αστυνομία, ασχολείται με την υπόθεση αυτή για περισσότερους από 7-8  μήνες. Στην αρχή είχε φτάσει καταγγελία στους Βέλγους, ότι έχουν ξαμολυθεί αξιωματούχοι και μεσάζοντες, στην ΕΕ για λογαριασμό του Κατάρ, κάνοντας ''Λόμπινγκ'' στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ. Η αρχική καταγγελία, έφτασε στις Βρυξέλλες, από τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί, άνοιξαν τα μάτια στους Βέλγους κι αυτοί έβαλαν στις έρευνες και την Εuropol.  Οι αρχές στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες, με την συνδρομή της Εuropol, ερευνούν πλέον και την περίπτωση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ελέγχοντας και ενδεχόμενη εμπλοκή ακόμα  και τον Πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος διαμένει στο Κατάρ, αλλά και της συζύγου του που έχει καταγωγή από τον Λίβανο και ιδιαίτερες σχέσεις με το Κατάρ. Μάλιστα ο Υπουργός Επικρατείας ο Γ. Γεραπετρίτης, τον έφερε και στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου για να γνωριστεί καλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ε και αφού γνωρίστηκαν...συναντήθηκαν καναδυό φορές ακόμη. Προσωπικά, εγώ λέω ότι γίνεται του ''Predator'' το κάγκελο....

  hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια: