Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΘ 2023 : ΔΕΙΓΜΑΤΑ - ΕΛΕΕΙΝΟΥ - ΘΡΑΣΟΥΣ !!! [ video ]

Ένας Μητσοτάκης πιο «άριστος» από ποτέ. Ένας Μητσοτάκης χειρότερος από ποτέ. Αντί να απολογηθεί για τους 17 (τουλάχιστον…) νεκρούς της νέας καταστροφής, προτίμησε να επιτεθεί σε όσους εξέφραζαν ανησυχία για περισσότερα θύματα ή τον προβληματισμό τους για το «πνίξιμο» της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Επίσης επιτέθηκε στους «Πυροσβέστες του καναπέ» και «τους πατριώτες του πληκτρολογίου» απαξιώνοντας την κριτική που δέχεται από τους πολίτες στο διαδίκτυο και τα social media. Ο Κ. Μητσοτάκης, δυστυχώς ακολούθησε να εφαρμόζει την ρήση, «Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Αυτός ήταν ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Γιατί; Διότι έκανε «όχημα» τις καταστροφές στη Θεσσαλία και τις φωτιές στον Έβρο για συνεχίσει τη βάρβαρη και εγκληματική πολιτική που μας έφτασε μέχρι εδώ. Μάλιστα εντελώς κυνικά, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα επιβάλλει ένα οριζόντιο «χαράτσι» σε όλη την Ελληνική κοινωνία καθιστώντας υποχρεωτική την ασφάλιση κατοικιών και καταστημάτων απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Το συγκεκριμένο μέτρο για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις θα είναι πρόσθετο βάρος, οι βίλες και τα κτίρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εξάλλου είναι ήδη ασφαλισμένα, αλλά από την άλλη πλευρά θα αποτελέσει μια νέα «χρυσοφόρα πηγή» για την καπιταλιστική αγορά των ασφαλιστικών εταιρειών και σε επέκταση των τραπεζών!
Ο Κ. Μητσοτάκης άρχισε την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Ντάνιελ», επιχειρώντας να αμβλύνει τις ευθύνες τις δικές του και τις κυβέρνησης του για τα τραγικά αποτελέσματα, αλλά και «τάζοντας» άμεση αποκατάσταση των πληγέντων και των καταστροφών. Η Κλιματική Κρίση είναι εδώ. Μας υποχρεώνει να τα δούμε όλα διαφορετικά. Και το ζήτημα των αποζημιώσεων. Έχουμε ανακοινώσει έκπτωση 10% σε όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους. Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να γίνει υποχρεωτική. Θα προχωρήσει και η ασφάλιση στην αγροτική παραγωγή. Πρέπει να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση, όλων των περιουσιών, από φυσικές καταστροφές. Με απλά λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι σύντομα οι αποδεκατισμένοι Έλληνες πολίτες από την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις θα πρέπει να πληρώνουν και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να ασφαλίζουν τις περιουσίες τους.
Φυσικά ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σκεφτεί ή δεν τον ενδιαφέρει το πως ένας εργαζόμενος με τον κατώτατο καθαρό μισθό κάτω από τα 600 ευρώ το μήνα και με την εθνική σύνταξη στα 400 ευρώ θα μπορούν να πληρώνουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες εκατοντάδες ευρώ ετησίως για την ασφάλιση των κατοικιών τους. Και ενώ το πρώτο και μεγάλο χαράτσι Μητσοτάκη εξαγγέλθηκε από τον ίδιο με κάθε επισημότητα από βήμα της ΔΕΘ ήρθε και νέο «χτύπημα» με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι οι πολίτες....''δεν πρέπει να περιμένουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης''......

Δεν υπάρχουν σχόλια: