Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΙΑ : ΑΚΡΑΙΟ ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΚΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ !!! [ video ]

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η κυβέρνηση περί fake news σχετικά με το φράγμα στον ποταμό Καλέντζη, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις και το γαϊτανάκι ευθυνών για το ποιος έδωσε την εντολή να σπάσει το ανάχωμα.
Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε, μέσω Ρ/Σ ΣΚΑΪ διατυπώσεις των τελευταίων ημερών πως είναι ψέμα ότι δόθηκε εντολή να γκρεμιστεί ένα φράγμα ή να γίνουν εργασίες σε ένα φράγμα.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του για το φράγμα στον Καλέντζη:

Αντιμετωπίσαμε κάποια πολύ μεγάλα fake news. Ένα είναι ότι κρύβαμε νεκρούς. Αυτό είναι χυδαίο και η ίδια η πραγματικότητα το κατέρριψε. Ένα άλλο πολύ μεγάλο ψέμα είναι ότι δόθηκε εντολή, υπονοώντας τον κρατικό μηχανισμό, να γκρεμιστεί ένα φράγμα ή να γίνουν εργασίες σε ένα φράγμα, για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσει ο Παλαμάς. Αυτό, λοιπόν, το οποίο είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι αστήρικτος. Ουδέποτε δόθηκε κάποια εντολή να σπάσει ένα φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσει ο Παλαμάς.

Μάλιστα, ακόμα και οι αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι έχουνε διαφωνίες μεταξύ τους για το ποιος έδωσε τη μία εντολή, ή την άλλη εντολή και το τι έγινε - συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Παλαμά -, όλοι συμφωνούν ότι καμία τέτοια εργασία δεν θα μπορούσε να οδηγήσει στο να πλημμυρίσει ο Παλαμάς. Το αν έγινε ή δεν έγινε ένα έργο το οποίο είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι δουλειά των αυτοδιοικητικών να απαντήσουν. Και προφανώς, εφόσον το ερευνά και η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει και ποιου είναι η αρμοδιότητα.
Προσέξτε, όμως, το να λέει κάποιος, ενώ εγώ λέω ότι δεν υφίσταται ο ισχυρισμός ότι δόθηκε τέτοια εντολή, ούτως ώστε να πλημμυρίσει ο Παλαμάς και να κόβει κάποιος τη μισή φράση και να λέει «αρνείται η Κυβέρνηση ότι έγιναν τέτοια έργα», ενώ ούτε θα μπορούσε να το αρνηθεί, ούτε θα μπορούσε να το γνωρίζει, εδώ, λοιπόν, φεύγουμε από τη σφαίρα της κριτικής και μπαίνουμε στη σφαίρα της παραποίησης της πραγματικότητας. Το ξαναλέω, ως προς τα έργα αυτά καθ' αυτά, που δεν είναι αρμοδιότητα της κεντρικής Κυβέρνησης, ούτε απαντήσαμε ποτέ, ούτε θα μπορέσουμε να απαντήσουμε.
Όμως, σε κάτι το οποίο στερείται οποιασδήποτε λογικής, ότι δηλαδή έγινε μια παρέμβαση, που είχε σαν αποτέλεσμα να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσει ο Παλαμάς και μάλιστα αυτό έγινε κατόπιν κρατικής εντολής, σ' αυτό οφείλουμε να απαντήσουμε καθαρά, ότι ουδέποτε έγινε αυτό.

«Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα την πληρώσει πάλι ο φουκαράς, δηλαδή ο χειριστής του μηχανήματος»....

  efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: