Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΠΑΤΡΑ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!! [ video ]

Σε ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν τα ξημερώματα οι συμβασιούχοι στην Πάτρα, που κάνουν κατάληψη του Δημαρχείου, καταγγέλλουν επίθεση κουκουλοφόρων.
Συγκεκριμένα,υποστηρίζουν:                                                                                                           «Κουκουλοφόροι με τη συνοδεία αντιδημάρχου, φωνάζοντας και απειλώντας συμβασιούχους που φύλασσαν το Δημαρχείο , επιτέθηκαν στους εργαζομένους με καδρόνια .
Έκοψαν αλυσίδες, και ξεκίνησαν να χτυπούν τους εργαζόμενους, καταλήγοντας 2 συνάδελφοί μας αιμόφυρτοι». Σημειώνεται ότι από τα ξημερώματα έως και τις 9.30 - 10.00 π.μ. τα....''θυματα'' δεν θέλησαν να εξεταστούν από γιατρό ούτε να καταθέσουν μήνυση κατ' αγνώστων χάνοντας έτσι την όποια αξιοπιστία τους και γυρίζοντας την πόλη στις εποχές του Νομάρχη Τάγαρη και στις πρακτικές Σπίνου, Μαραγκού, και Καλαμπόκα.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Καταγγέλλουμε τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται από δημοσιογράφους για δήθεν ξυλοδαρμούς και επιθέσεις, και την προσπάθεια συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα». Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να υπονομεύσουν αυτή τη σταθερή πορεία - χρησιμοποιώντας μάλιστα εργαζόμενους - θα αποτύχουν.
Ο λαός της Πάτρας ξέρει καλά ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, βάζοντας την Δημοτική Αρχή στο στόχαστρο. Τους λέμε, όμως, να μην ελπίζουν! Όση λάσπη και να ρίξουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ούτε την αγωνιστική στάση της Δημοτικής Αρχής, ούτε το ψεύτικο ενδιαφέρον αυτών που κερδίζουν εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συμβασιούχων. 
Όλοι σήμερα, στις 10:00 π.μ., στη συγκέντρωση που καλεί η Δημοτικής Αρχή, έξω από το Δημαρχείο. Σημειώνεται ότι οι πρώην συμβασιούχοι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση του δήμου, αλλά κάνουν μόνοι τους κινητοποίηση......

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/4 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η Δημοτική Αρχή τη Δευτέρα 15 Απριλίου, πάει εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να παραδώσουν το υπόμνημα με το οποίο απαιτεί όσα δικαιούται ο Δήμος:

  • Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (από 91 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ο Δήμος λαμβάνει 24).
  • Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.
  • Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κλπ.) και απέκτησαν εμπειρία.
  • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
  • Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.

Το ραντεβού είναι 7 το πρωί της Δευτέρας 15/4 στον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου, απ’ όπου και θα ξεκινήσουν για την Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: