Τρίτη 7 Μαΐου 2024

ΑΝΖΕΛΙΚ ΚΟΥΡΟΥΝΗ : ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ''ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ'' !!! [ video ]

Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, η ντοκιμενταρίστα, παραγωγός, συγγραφέας, ανταποκρίτρια στην Ελλάδα Γαλλόφωνων Μέσων και εμβληματική «φωνή» στον αγώνα ενάντια στη «Χρυσή Αυγή», Ανζελίκ Κουρούνη.

Η ίδια μαζί με τον στενό συνεργάτη της Θωμά Ιακόμπι και μία μικρή ομάδα συνεργατών ξεσκέπασαν τη δράση της Χρυσής Αυγής με το πρώτο της ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή. Μια προσωπική υπόθεση», το 2016, για το οποίο συγκέντρωνε στοιχεία από το 2009.

Το δεύτερο, «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας» του 2021, ήταν η μοναδική ταινία που έγινε για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, παρακολουθώντας στενά τα γεγονότα.

Η Ανζελίκ Κουρούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία.

Είχε αποφοιτήσει από το Ινστιτούτο Προηγμένων Διεθνών Σπουδών της Σορβόννης και πήρε και πτυχίο ιστορίας από το Paris VIII. Ήταν ανταποκρίτρια για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια για διάφορα γαλλόφωνα Μέσα: La Libre Belgique, les DNA, Politis, Charlie Hebdo, Le Quotidien de l’Art, Radio-France, RTBF, RTSR, TV5, Medi1, CBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: