Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ 42 - 43°C !!! [ video ]

Σε περίμενα..... Ήρθες...!!!!!! Ξεντύθηκα. Με εξουθένωσες. Έκανες το κορμί μου να ανάψει, να ιδρώσει και εγώ παρακαλούσα να τελειώσεις. Καταραμένε καύσωνα....!!!!!!!

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη Δευτέρα 10/06. Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην περιοχή της Θήβας στη Νέα Οδό και  ήταν ίση με 39.2 °C. Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 32.9 °C, ενώ 122 από τους 510 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 35 °C. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε 23 μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα έως την Παρασκευή 14/06

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/ΕΑΑ, κορύφωση αναμένεται να παρουσιάσει το κύμα υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας την τρέχουσα εβδομάδα και κατά τόπους θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Θερμότερες ημέρες εκτιμάται ότι θα είναι η Τετάρτη 12/06 και η Πέμπτη 13/06, οπότε η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, γρήγορη και σημαντική υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται το Σάββατο 15/06, κάτι που διακρίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1981-2010 σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος, από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 10/06 έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 15/06. Στο ύψος αυτό μελετάται η κίνηση των θερμών / ψυχρών αερίων μαζών. Με πορτοκαλί/κόκκινες αποχρώσεις σημειώνονται οι θερμότερες αέριες μάζες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: