Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

ΓΑΛΛΙΑ : JE SUIS....''ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' !!! [ video ]

Η συμμαχία της Γαλλικής....''αριστεράς'', Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που περιλαμβάνει πέντε κόμματα της ''αριστεράς'' και της οικολογίας, εξασφάλισε 182 έδρες στη νέα Εθνοσυνέλευση. Η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα έχει 163 έδρες, ενώ η ακροδεξιά παράταξη της Μαρίν Λεπέν θα εκπροσωπηθεί από 143 έδρες, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός BFM νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
Μεγάλος ''μάστορας'' τελικά η αστική τάξη και εξουσία στη Γαλλία με το εκλογικό της σύστημα! Και τον Μακρόν ξέπλυνε ενισχύοντάς τον σε σχέση με τον πρώτο γύρο και την σοσιαλδημοκρατία έβαλε στο κυβερνητικό υπηρετικό προσωπικό πακέτο με το κόμμα του Μακρόν και την ακροδεξιά της Λεπέν αξιοποιεί μια χαρά προς το παρόν σαν ''μπαμπούλα'' ώστε να πετύχει όλα τα παραπάνω αποτελέσματα ! Έτσι βολεύεται όπως φάνηκε την δεδομένη χρονική περίοδο κι αυτό έπραξε! Το αύριο ; Σίγουρα νέες απογοητεύσεις για τον λαό και συντηρηκοποίηση της κοινωνίας ! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε Γαλλία και Ελλάδα, με προκλητική σκοπιμότητα βαφτίζουν....''Αριστερά'' το βασικό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας το ''Νέο Λαϊκό Μέτωπο'', ενώ ταυτόχρονα υπάρχει εκκωφαντική σιωπή στον διαχρονικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας για τη σταθερότητα και υπεράσπιση του βάρβαρου και σάπιου συστήματος. Το έργο το' χουμε ξαναδεί και στην Ελλάδα. Γιά όσους ξεχνάνε να τους θυμίσουμε την κυβέρνηση που σχηματίστηκε με την συναίνεση και την υποστήριξη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμο.
Αλλά και
τον σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, που ήταν το αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ, του....''αριστερού'' Κουβέλη.
Η ελπίδα ; Μόνο στην ανασύνταξη του λαικού κινήματος με αμφισβήτηση συνολικά της κυρίαρχης πολιτικής και στην Γαλλία και σ' ολη την ΕΕ, είτε αυτή υπηρετείται από συνασπισμούς αστικών κομμάτων είτε από δεξιές, ή από ακροδεξιές κυβερνήσεις.
Αυτό πάντως που αρκετοί δεξιοί εκφράζουν την αγωνία τους για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία με ξεπερνά. Η ακροδεξιά κυβερνάει στην Ελλάδα, η Γαλλία τους μάρανε; «Ιστορική η σχέση μου με το κόμμα της Λεπέν», χαρακτήρισε τη σχέση του με το κόμμα Λεπέν ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Θυμήθηκε την κουμπαριά του με τον Καρλ Λανγκ, το νούμερο 2 του τότε National Front, μετά τον Ζαν Μαρί Λεπέν, τον οποίο μάλιστα είχε φέρει και στην Ελλάδα. Για την εποχή που διατέλεσε Γραμματέας της ΕΠΕΝ, αντικαθιστώντας τον αρχιφασίστα Νίκο Μιχαλολιάκο. Όχι για τα πεσίματα με τα τσεκούρια, δεν είπε κάτι. Δεν ρωτήθηκε κιόλας.
Αλλά ίσως αποτελούν κι αυτά «ιστορικές» στιγμές. Έ
νας τύπος που την δεκαετία του ’80 κυκλοφορούσε με τσεκούρια, ηγούνταν ορδών που φώναζαν «ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί» και «Πινοσέτ – Πινοσέτ»  και για τον φασιστικό τραμπουκισμό του τον απέβαλε ο φοιτητικός σύλλογος Νομικής.
Ένας τύπος που το 1985 παραλάμβανε, με εντολή του δικτάτορα, από τον Μιχαλολιάκο, τον κατοπινό γραμματέα της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή, τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Νεολαίας της ΕΠΕΝ που είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο φασίστας πραξικοπηματίας Παπαδόπουλος. Ένας τύπος που την δεκαετία του ’90 και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 συμπορευόταν με τον φασίστα και κουμπάρο του Λεπέν. Ένας τύπος που κατόπιν μαζί με άλλα πολιτικά μπουμπούκια, όπως Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Πλεύρης, εντάσσεται στο εθνικιστικό ακροδεξιό φορέα ΛΑΟΣ. Χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη από τον φασίστα Μεταξά και τον Γρίβα μέχρι τους χρυσαυγίτες Παπαναγιώταρους τους οποίους το ΛΑΟΣ είχε συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά με τα οποία είχε κατέβει στις περιφερειακές εκλογές του 2002, είναι σήμερα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της Ελλάδας.
Της κυβέρνησης της Ν.Δ. Της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκφράζει την αγωνία της για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: