Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ''ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ'' !!! [ video ]

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, πρώην υπουργός και ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη της ''Αριστεράς'', εξαπολύοντας κατηγορίες κατά του Σ. Κασσελάκη για αντιδημοκρατικές πρακτικές. Όπως λέει χαρακτηριστικά το κόμμα εξαρτάται «από την αδιευκρίνιστη και ευμετάβλητη βούληση του Σ. Κασσελάκη». Ο Γιάννης Δραγασάκης υπήρξε για χρόνια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο 2015-2019 ενώ είπε πως παραιτείται γιατί οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της ''Αριστεράς''. Ο Γ. Δραγασάκης σημειώνει ότι στους παράξενους καιρούς που ζούμε, δεν θα ήθελε, «από δική του αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα από την ίδρυσή του, και είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του», λες και αυτή η πορεία εκφυλισμού ήταν ουρανοκατέβατη και όχι απόρροια των πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπηρέτησε το σύστημα, τόσο ως «κόμμα του 3%» αναμασώντας τις αυταπάτες περί εξανθρωπισμού του καπιταλισμού, όσο και ως κόμμα της «κυβερνώσας αριστεράς» ψηφίζοντας ότι πιο αντιλαϊκό είχαν στην φαρέτρα τους το κεφάλαιο και η Ε.Ε.

Και αφού δήλωσε «περήφανος» για τον ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων που «δεν δίστασε να λερώσει τα χέρια του» - όπως είχε πει ο Αλ. Τσίπρας, «περήφανος» για τον ΣΥΡΙΖΑ που απογείωσε την στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τους άλλους μακελάρηδες, πέρασε στο «ψητό», θέτοντας ως ζητούμενο «να υπάρξει ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της ''Αριστεράς'', από τη ''ριζοσπαστική αριστερά'' ως την ''αριστερή σοσιαλδημοκρατία'' και δεύτερον, μια....''προοδευτική εναλλακτική'' στο πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας».

Θέλω να δηλώσω λοιπόν, ότι παραιτούμαι από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια απόφαση που δεν θα ήθελα να χρειαστεί να λάβω αλλά οι εξελίξεις την έχουν καταστήσει αναγκαία από καιρό» τονίζει ο Γ. Δραγασάκης και διευκρινίζει:

«Θυμίζω ότι από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έχω παραιτηθεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι φόβοι που εξέφραζα τότε για εκφυλιστικές εξελίξεις έχουν, δυστυχώς, πλήρως επιβεβαιωθεί. Δεν χρειάζονται, επομένως, πρόσθετα επιχειρήματα».

Tο κείμενο της παραίτησής του.....

 Ο Γιάννης Δραγασάκης υπήρξε για χρόνια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο 2015-2019 ενώ είπε πως παραιτείται γιατί οι εξελίξεις καθισούν αναγκαίο ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς. Ο Γ. Δραγασάκης σημειώνει ότι στους παράξενους καιρούς που ζούμε, δεν θα ήθελε, από δική του αδράνεια, να βρεθεί εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησε από την ίδρυσή του, και είναι περήφανος που συνέβαλε στη δημιουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: