Ελληνική ιθαγένεια στην....''τέως'' βασιλική οικογένεια θα επιχειρήσει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του μπας και ξυπνήσει το ακροδεξιό αίσθημα σε ψηφοφόρους που του γύρισαν την πλάτη στις τελευταίες εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγραψε η «Κυριακάτικη Απογευµατινή», έχουν κινηθεί ήδη οι θεσμικές διαδικασίες για την απόκτηση Ελληνικής ιθαγένειας από τα μέλη της....''τέως'' βασιλικής οικογένειας, θυμίζοντας σε όλους τη συμφωνία που είχε κάνει ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, το 1992, όταν και είχε δοθεί η ιθαγένεια στους βασιλικούς, κάτι που πήρε πίσω ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1994. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση θα γίνει την ώρα που χιλιάδες κόσμος που εργάζεται και διαμένει για χρόνια στην Ελλάδα δυσκολεύεται να πάρει την ιθαγένεια και συνέχεια έχει και νέα προβλήματα, καθώς για αυτούς τα κριτήρια είναι διαφορετικά εφόσον δεν είναι… ''γαλαζοαίματοι''. Προφανώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε για μια απέλπιδα προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να καταφέρει να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές προς τα δεξιά, με τα ποσοστά του κόμματος να συνεχίζουν να έχουν καθοδική πορεία.
Το νομικό καθεστώς:
Ελληνική ιθαγένεια στον Κωνσταντίνο Γλύξµπουργκ και στα µέλη της
οικογένειάς του, µετά τη λήξη της ισχύος του ιδιαίτερου νοµικού
καθεστώτος που διείπε την ιθαγένειά τους πριν τη µεταβολή της µορφής του
πολιτεύµατος, αναγνωρίζεται και αποδεικνύεται µόνον εφόσον συντρέχουν
σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Εφόσον
διατυπωθεί ενώπιον του ληξιάρχου Αθηνών ρητή και ανεπιφύλακτη δήλωση
σεβασµού στο Σύνταγµα, αποδοχής και αναγνώρισης του πολιτεύµατος της
Προεδρευοµένης Κοινοβουλευτικής ∆ηµοκρατίας και του αποτελέσµατος του
δηµοψηφίσµατος της 8ης ∆εκεµβρίου 1974, µε το οποίο καθορίσθηκε κατά
τρόπο µη υποκείµενο σε µεταβολή η µορφή του πολιτεύµατος.
β)
Εφόσον δηλωθεί, ρητά και ανεπιφύλακτα, ενώπιον του ιδίου ληξιάρχου
παραίτηση από τις κάθε είδους διεκδικήσεις, οι οποίες συνδέονται µε την
κατά το παρελθόν άσκηση πολιτειακού αξιώµατος ή της κατοχής οποιουδήποτε
τίτλου.
Λοιπόν για να τελειώνουμε. Η συζήτηση για ένα θεσμό που έχει σαπίσει, έχει λήξει. Ο Κ. Γλύξμπουργκ δεν ήταν ''τέως'' βασιλιάς. Τέως βασιλιάς είναι ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, που παραιτήθηκε υπέρ του γιου του, σε πολιτειακό καθεστώς μοναρχίας. Τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Κ. Γλύξμπουργκ ήταν έκπτωτος βασιλιάς. Κι αυτό έχει τη σημασία του. Τον έδιωξε με τις κλωτσιές ο Ελληνικός λαός το 1974, σε δημοψήφισμα και έβγαλε το συντριπτικό 70% που ψήφισε υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας. Αρα, δεν φέρει την ιδιότητα του ''τέως''. Κάποιοι σε λίγο θα μας καλέσουν να τιμήσουμε και την Χούντα, γιατί ''καλώς ή κακώς κυβέρνησαν την χώρα''. Υπενθυμίζεται ότι μετά το δημοψήφισμα ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ παρέμεινε στο εξωτερικό αποφεύγοντας να επιστρέψει στην Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1981.
Εκτός από το σκοτάδι του μετεμφυλιακού κράτους την Εθνική προδοσία, τον Διχασμό, τον Εμφύλιο, τη Χούντα, το φαγοπότι, το τρίγωνο Παλάτι - Κοινοβούλιο - Στρατός που γέννησε πολιτικά τέρατα, μπορεί κάποιος να μου πει κάτι θετικό από τους βασιλιάδες στην Ελλάδα; Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη συνεισφορά της οικογένειας Γκλύξμπουργκ στην Ελληνική ιστορία και το Ελληνικό κράτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου