Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΠΑΤΡΑ : ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ''409'' ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ !!! [ video ]

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για πιθανή αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου του «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου για ιατρική χρήση, επαναφέρουμε τη διαχρονική θέση, τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και δεκάδων φορέων της πόλης μας, στρατιωτικών ενώσεων κ.τ.λ.
Όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για ένα σύγχρονο Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα. Παλέψαμε ενάντια στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο Νοσοκομείων, όπως του Νοσημάτων Θώρακος, που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αγωνιστήκαμε μαζί με ολόκληρο τον Πατραϊκό λαό και αποτρέψαμε το κλείσιμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, που επιχείρησε η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.
Αντίστοιχα, για το «409» θέσαμε και θέτουμε επιτακτικά το ζήτημα λειτουργίας του ως αποκλειστικά δημόσιας υγειονομικής μονάδας, με ευθύνη του κράτους, για την εξυπηρέτηση των υγειονομικών αναγκών της περιοχής μας. Οι κινητοποιήσεις μας απέτρεψαν το προηγούμενο διάστημα την εκχώρηση του ακινήτου σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία, παρά τα διάφορα «παπαγαλάκια» της πόλης μας, που μιλούσαν για την «αντι-αναπτυξιακή πολιτική» της Δημοτικής Αρχής και την εχθρική της στάση προς του επενδυτές! Άλλη μια φορά, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.
Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, μέχρι να πετύχουμε:
• Οι κτιριακές υποδομές του «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου, να αξιοποιηθούν για τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους.
• Να συμβάλλουν στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του Πατραϊκού λαού, καθώς και των αναγκών του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.
Θυμάμαι πριν λίγο καιρό σύσσωμη η αντιπολίτευση,δηλαδή και ο Κ. Σβόλης (είναι και γιατρός) και ο Β. Αιβαλής και ο Π. Ψωμάς έπνεαν μένεα για τη Δημοτική Αρχή που είχε μπει μπροστά, ώστε το ΄΄409΄΄ Νοσοκομείο να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες...
''Χάθηκε μια ευκαιρία'' έλεγαν
''Η Πάτρα πάει πίσω''                                                                                                         ''Να το πάρει ο Δήμος...." (με τι χρήματα ούτε που τους ένοιαζε) ....
Και συνέχιζαν...με τα γνωστά που λένε 10 χρόνια τώρα!
Σήμερα διάβασα σε τοπικά δημοσιεύματα για πιθανή αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου του «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου για ιατρική χρήση, προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, των στρατευσίμων και του πολιτικού προσωπικού (δηλαδή σχεδιασμός για μια νέα στρατιωτική μονάδα υγείας!)
Αυτές είναι οι σκέψεις του Υπουργού Ν. Δένδια όπως χαρακτηριστικά λέει σήμερα η ''Π''!
Αν δεν ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτική Αρχή το ''409'' θα είχε ήδη ξεπουληθεί....και αυτή η στροφή 180 μοιρών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν θα συζητιόταν καν σήμερα!
Λοιπόν κύριοι της Αντιπολίτευσης ένα ερώτημα από μια πολίτη, γιατρό και μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης έχω προς εσάς:
''Ποιος πάει την Πάτρα πίσω'' ?
Εσείς ή Εμείς?΄΄
Ευτυχώς ο λαός της Πάτρας σας απάντησε για μια ακόμη φορά τον περασμένο Οκτώβρη!
Γιατί αλλιώς...ούτε οι πέτρες δεν θα έμεναν όρθιες!
Ούτε οι πέτρες!

Με στοιχεία από

Δεν υπάρχουν σχόλια: