Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΠΑΤΡΑ : ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ'' ΕΩΣ ΤΗΝ ''ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ'' !!! [ video ]

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με αναφορές σε πολλές, άγνωστες πτυχές για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία, του κινήματος του εργατικού αθλητισμού, όπως και σε άλλες ιστορίες αθλητικής αντίστασης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/6/2024 η παρουσίαση του βιβλίου «Από τον Εργατικό Αστέρα έως την Πανεργατική», του δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέα Νάσου Μπράτσου, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» στην Πάτρα.

Παρουσία αρκετών εμπλεκόμενων με τον αθλητισμό, αλλά και νεολαίας, την παρουσίαση πραγματοποίησε ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ το έργο προλόγισε ο Τάκης Πετρόπουλος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων και παλαίμαχος μπασκετμπολίστας.

Στην παρέμβασή του για το βιβλίο, ο Τάκης Πετρόπουλος στάθηκε στην προσπάθεια του συγγραφέα, να αναδείξει το ταξικό υπόβαθρο που επικρατούσε πριν από έναν αιώνα, με τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν στο σήμερα. Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι όπως και την περίοδο μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι το ξέσπασμα του Β’ ΠΠ, έτσι και στις μέρες μας, το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καπιταλιστικής κοινωνίας, ανέδειξε πτυχές της ταξικής πάλης και μέσα από αυτό.

Έκανε αναφορά στις προσπάθειες έκφρασης εργατικών διεκδικήσεων, αλλά και πολιτικών παρεμβάσεων και μέσα από τον αθλητισμό, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά συμβάλλουν ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, να υπάρξουν δράσεις για την ανάπτυξη και του αθλητικού κινήματος στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που ακολούθησαν γι’ αυτό το σκοπό μετά το 1974, από την ίδρυση του Συλλόγου Ελλήνων Αθλητών, ως τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα του, Νάσο Μπράτσο, ακολούθησαν πλούσιος διάλογος και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Η Συνέχεια ΕΔΩ.......

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: