Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

''ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ'' Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΝΕΟ ''112'' ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ !!! [ video ]


Ξεδιάντροπες δικαιολογίες και άλλοθι που υπάρχουν μόνο στην φαντασία της κυβέρνησης, όπως οι περίφημες «ακραίες καιρικές συνθήκες» και κωμικές εμφανίσεις αξύριστων υπουργών και του πρωθυπουργού του ίδιου, αλλά και με… νάρθηκα (!) του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, αποτελούν τον βασικό «κυματοθραύστη» στην κατακραυγή της κοινωνίας. «Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες »μας ενημέρωσε ο Β. Κικίλιας. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθή η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο από 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη». Ήτοι, τα 100.000 στρέμματα, εκατοντάδες σπίτια και εγκαταστάσεις που κάηκαν, η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και της υγείας των ανθρώπων από τις στάχτες και τόσα άλλα, δεν συνιστούν για τον Κικίλια «μεγάλες ζημιές». Οκ. Αναφερόμενος στην τραγική απώλεια μίας γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου είπε: «Στην περιοχή εκείνη εκδόθηκε ''112'', οι συνάδελφοι της γυναίκας έφυγαν, για κάποιους λόγους η ίδια δεν έφυγε. Φταίμε εμείς που δεν έφυγε». Από την άλλη, ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε …ικανοποιημένος και μίλησε για «σημαντική προσπάθεια που έγινε στο πεδίο» και για «βελτιωμένο συντονισμό» μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αποδόμηση της σημαντικής προσπάθειας που έχει γίνει και στην Πολιτική Προστασία. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι με τις συνθήκες ολοένα και δυσκολότερες» πρόσθεσε, προκαλώντας εύλογα την απορία τι παραπάνω θα καιγόταν δηλαδή αν δεν τα είχαν καταφέρει τόσο …καλά όσο ισχυρίζονται.

100.000 στρέμματα εξαφανίστηκαν από τον χάρτη, χιλιάδες ζώα κάηκαν ζωντανά και η συμμορία εκτός του ότι σου λέει ψέμματα από την πρώτη λέξη μέχρι τη τελευταία πανηγυρίζει που με τόσα μποφόρ έχουμε μόνο ένα νεκρό.
Δε γαμι@ται, τα σπίτια ξαναχτίζονται, οι περιουσίες ξαναγίνονται και τα δέντρα ξαναφυτρώνουν. Σε 100 χρόνια βέβαια, αλλά ξαναφυτρώνουν.
Ο αρχηγός της συμμορίας λίγους μήνες πριν είχε πει "θα τις καταπολεμήσουμε τις φωτιές γιατί πλέον είμαστε προετοιμασμένοι γιατί γνωρίζουμε ότι θα συμβούν".
Διαβασμένοι οι τύποι. Όπως στα μνημόνια. Διαβασμένα τα είχαν όλα.
Οι τύποι που θα έκαναν εκκένωση στι Μάτι σε 30 λεπτά πανηγυρίζουν.
Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί γινόμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές» είναι πλέον ξεκάθαρη και η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν: Η πραγματική προστασία των δασών και η δασοπυρόσβεση υπακούν στον αδυσώπητο, εγκληματικό νόμο του κέρδους και στην πολιτική του «κόστους – οφέλους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος. Γι’ αυτό τα δάση είναι αφημένα στην τύχη τους και κάθε χρόνο μετράμε περισσότερες και μεγαλύτερες ζημιές. Γι’ αυτό το κράτος διαφημίζει το ''112'' «τρεχάτε ποδαράκια μου» και την ατομική ευθύνη στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και στην αποκατάσταση από την πυρκαγιά, πετώντας από πάνω του τις δικές του εγκληματικές ευθύνες για την καταστροφή. Όλη η αλήθεια για τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις μεγάλες οικολογικές καταστροφές τα καλοκαίρια που ερημοποιούν την ύπαιθρο, βρίσκεται σε δυο χαρακτηριστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Η πρώτη είναι η τραγική δήλωσή του, όταν δικαιολογώντας σε πολίτες την καταστροφή ενός δάσους στην Κέρκυρα, προκειμένου να κτιστεί στη θέση του μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, είπε:

«Τα δάση κάποτε θα καούν οπότε καλά κάνουμε και το χτίζουμε».

Η δεύτερη είναι η περσινή δήλωσή του για την προστασία των δασών:

«Τα δάση θα ιδιωτικοποιηθούν για να προστατευτούν πιο αποτελεσματικά».

Και οι δύο δηλώσεις λειτούργησαν σαν την αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Τα δάση, πράγματι, κάηκαν. Ή καλύτερα αφέθηκαν να καούν αβοήθητα. Με ένα budget 5,34 εκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρη την Ελλάδα.

Όσο για την καλύτερη προστασία των δασών, πράγματι, οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά στα καμένα είναι η καλύτερη εγγύηση ότι θα προστατευτούν με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Η Ελλάδα αλλάζει βίαια. Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα καμίας ανικανότητας.

Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου που εκτελείται με τεράστια συνέπεια και επιτυχία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: