Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΕΛΛΑΔΑ 2.0 - ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ - ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ !!! [ video ]

Οργή και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τους πολίτες για την καταστροφή που βιώνει η Αττική. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια γι αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι της Αττικής: Καταστροφή μεγαλύτερη από εχθρικό βομβαρδισμό! Tα πάντα κάηκαν από το Βαρνάβα μέχρι το Γραμματικό, από το Καπανδρίτι μέχρι τη Λίμνη του Μαραθώνα, από τον Άγιο Στέφανο, τη Σταμάτα, τη Δροσιά και τον Διόνυσο μέχρι την Πεντέλη, από τη Νέα Μάκρη, τη Ραπεντώσα και την Καλλιτεχνούπολη στο Πάτημα Χαλανδρίου και στο Πάτημα Βριλησσίων. Είναι ασυγχώρητο έγκλημα η κοινωνία έντρομη να εγκαταλείπεται απροστάτευτη από μια Κυβέρνηση υπόλογη, υπαίτια και ένοχη. Μια Κυβέρνηση που παρέλειψε συστηματικά και συνειδητά να κάνει τα αυτονόητα, που κόμπασε ότι «έχει το 41%» και μας χλεύαζε ότι «είναι από άλλο πλανήτη αν κάποιος νομίζει ότι μπορούν να προστατευθούν όλα τα δάση».
Αρνήθηκε εδώ και 13 μήνες να εξετάσει συγκεκριμένες προτάσεις, που κατατέθηκαν ξανά και ξανά στη Βουλή και στο δημόσιο διάλογο, που σκόρπισε και ροκάνισε αμύθητα ποσά αρνούμενη να τα διαθέσει σε πραγματική πολιτική προστασία, εξοπλισμό, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό, μέτρα πρόληψης και συντεταγμένες πολιτικές ουσιαστικής αποτροπής της καταστροφής.
Όσο δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη, τόσο το Έγκλημα θα επαναλαμβάνεται, με ίδιες ή άλλες μορφές. Από το Μάτι στα Τέμπη και σήμερα στην καρδιά της Αττικής. Η Ατιμωρησία είναι βασικός παράγοντας της σημερινής καταστροφής. Η φράση επιτελικό μπάχαλο πλέον είναι ανεπαρκής. Και λένε ψέματα. Μόνο 11 εναέρια μέσα επιχειρούν. Τόσα διατίθενται γιατί λεφτά υπάρχουν όχι για μέσα πυρόσβεσης και πυροσβέστες αλλά για προσλήψεις σε μονάδες καταστολής. Ότι ψηφίζεις παίρνεις. Φιέστες κι εντυπωσιασμοί από την κυβέρνηση με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Β. Κικίλια να προβαίνει σε διάγγελμα για να δικαιολογήσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Χαρακτήρισε την πυρκαγιά επικίνδυνη και ως προσχήματα για την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού ανέφερε τους σφοδρούς ανέμους, την παρατεταμένη ξηρασία αλλά και την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο ''πολύ δύσβατο και πυκνό δάσος του Βαρνάβα'', όπως το χαρακτήρισε, λες και είναι κανένα δάσος απομακρυσμένο στην άλλη άκρη της χώρας, και όχι μέσα στο λεκανοπέδιο, που θα μπορούσε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Όταν κάνεις 4-5 χρόνια να επισκεφθείς μία περιοχή και μεσολαβει πυρκαγιά πριν 2-3 χρόνια, την βρίσκεις αγνώριστη…κάπως έτσι δηλαδή!!!
Ο υπουργός πάντως κουβέντα δεν είπε για τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης, την έλλειψη επιστημονικού ολοκληρωμένου σχεδιασμού κι ενώ τις προηγούμενες μέρες διαφήμιζε τις συσκέψεις στο υπουργείο για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Στην πράξη, η κυβέρνηση επιστρατεύει για άλλη μία φορά τα....''ακραία φαινόμενα'' προκειμένου να ''κουκουλώσει'' τις ακραίες ευθύνες της ή την ακραία ανευθυνότητά της.  Ακολουθώντας την κλασική τακτική του… μπαλώματος, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει όπως όπως τα κενά, μετακινώντας δυνάμεις από Πελοπόννησο, Στερεά και Θεσσαλία. Μόλις πριν ενάμιση μήνα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την «επένδυση» σε τέσσερις δορυφόρους θερμικής απεικόνισης και σε σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών της εταιρείας OroraTech για τη δημιουργία ενός «εθνικού συστήματος εντοπισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς». Στον Αττικό ουρανό και πάνω από τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου πετούν πλέον 25 drones της Πολιτικής Προστασία, 24 ώρες το 24ωρο κόστους 20.000.000 για το «εθνικό σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιών». Το σύστημα drones καλύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή τα βουνά της Αττικής όπως Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη και Πόρτο Γερμενό σε συνεργασία με τους Δήμους Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κηφισιάς, Μάνδρας, Πεντέλης, Φυλής και Ασπροπύργου. Στόχος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να προστεθούν και άλλα σημεία και τα συστήματα drones να επεκταθούν σε όλη την επικράτεια. Μόνον που η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από χθες την βορειοανατολική Αττική έδειξε ότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι η έγκαιρη ειδοποίηση, που σίγουρα είναι σημαντική, αλλά και η δυνατότητα αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο έδαφος και από αέρος. Γιατί είναι άνευ σημασίας ο εντοπισμός της πυρκαγιάς εάν δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα μέσα για την κατάσβεση της. Και το ανέκδοτο του «αντιπυρικού σχεδιασμού» φτάνει στην κορύφωσή του με τα αεροσκάφη Air Tractor.
Τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα παλιά Πολωνικά PZL, δηλαδή ψεκαστικά που μετατράπηκαν σε πυροσβεστικά και ο Ελληνικός λαός πληρώνει εκατομμύρια από την τσέπη του, απλώς για να μπαίνουν στις τσέπες των επιτήδειων! Έτσι η κυβέρνηση αντί να αναζητήσει πραγματικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θεώρησε σωστό να αναζητήσει λύσεις σε ένα ελικοφόρο αεροσκάφος το οποίο πρακτικά δεν μπορεί να σβήσει ούτε… ψησταριά......

Δεν υπάρχουν σχόλια: