Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΤΗΣ NASA ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ''ISS''. ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ SOYUZ-2.1A ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗΜΑ !!! [ video ]

Η NASA ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει μέχρι το τέλος του μήνα πώς θα φέρει πίσω δύο αστροναύτες που εγκλωβίστηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όταν το διαστημόπλοιο τους παρουσίασε βλάβη. Ο Μπάρι «Μπουτς» Γουίλμορ και η Σουνίτα «Σάνι» Γουίλιαμς απογειώθηκαν για τον ISS στις 5 Ιουνίου ως το πλήρωμα της πρώτης επανδρωμένης πτήσης του Starliner που κατασκεύασε η Boeing. Προοριζόταν να παραμείνουν στο διάστημα για οκτώ ημέρες, αλλά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στον ISS μετά τη δυσλειτουργία των προωθητήρων του Starliner.

Χθές 15 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη εκτόξευση του Ρωσικού διαστημικού σκάφους Progress MS-28, το οποίο θα μεταφέρει εσπευσμένα τρόφιμα και εξοπλισμό για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η εκτόξευση έγινε στις 6:20 π.μ. ώρα Μόσχας από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με τη χρήση του πυραύλου-φορέα Soyuz-2.1a. Το σκάφος αναμένεται να φτάσει στον ISS σε περίπου δύο ημέρες, μεταφέροντας ζωτικής σημασίας προμήθειες για το πλήρωμα και τον εξοπλισμό του σταθμού. Μάλιστα, το Ρωσικό σκάφος Progress μεταφέρει μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων από τις συνηθισμένες, για να υπάρχει σιγουριά για την επάρκεια του πληρώματος του ISS.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, η NASA δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναλύει τα δεδομένα των προωθητήρων, αλλά θα πρέπει να λάβει σύντομα μια απόφαση. Οι προωθητήρες είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της κάψουλας στη σωστή θέση όταν κατεβαίνει από την τροχιά. «Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα πρέπει πραγματικά να πάρουμε μια απόφαση, αν όχι νωρίτερα», δήλωσε ο Κεν Μπάουερσοξ, αναπληρωτής διοικητής της Διεύθυνσης Διαστημικών Επιχειρήσεων της NASA. Ο επικεφαλής ασφάλειας Ρας Ντελόουτς πρόσθεσε: «Δεν έχουμε επαρκή εικόνα και στοιχεία για να κάνουμε κάποιου είδους απλό, ασπρόμαυρο υπολογισμό».

Υπάρχουν αναφορές πως επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο για επιστροφή των αστροναυτών με Ρωσικό σκάφος Soyuz, αν και το να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι προς το παρόν αρκετά απίθανο.....

  topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: