Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

''ΦΟΥΡΝΟΣ'' ΚΑΙ Η ΙΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ !!! [ video ]

Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας ξέσπασε στις 13:18 του Σαββάτου 17/8 και μαίνεται ακόμη στο νησί. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το OPEN την Κυριακή 18/8, η φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας προκλήθηκε σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι. Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου, η.....''Πολιτική Προστασία'' απέστειλε μήνυμα μέσω του ''112'' στους πολίτες που βρίσκονταν στο Καμάρι, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς τους Φούρνους.

Γιατί όχι. Αέρα έχει το νησί, πολύ, όσο και ομορφιά...
Για αυτό πουλιέται κι αυτό στην ενέργεια...
Ασχοληθείτε εσείς με την Λίστα Γάμου του Κασσελάκη.
Αυτό μας ταΐζουν οι πετσοταϊσμένοι.
Στους φούρνους Ικαρίας η φωτιά μαίνεται από το Σάββατο το μεσημέρι στο Καμάρι και γίνονται ήδη εκκενώσεις με πλοία του Λιμενικού.
Πυροσβεστική ούτε για δείγμα προς το παρόν.
Ούτε κάμερες...
Η φωτιά, μέχρι αυτή την ώρα, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και η ηλεκτροδότηση δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Ακόμα, σύμφωνα με την Ικαριακή Ραδιοφωνία, το βράδυ του Σαββάτου 17/8 ήταν σε ετοιμότητα δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και αλιευτικά σκάφη. Μέχρι στιγμής, 16 άτομα έχουν μεταφερθεί από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Επισημαίνεται ότι, από την Ικαρία, στη μάχη με τη φωτιά συνδράμουν 1 όχημα εθελοντών με 5 εθελοντές και 1 όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβέστες. Στην περιοχή, τουλάχιστον το Σάββατο 17/8, έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, επομένως ήταν δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς στους Φούρνους Ικαρίας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: