Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ !!! [ video ]

Κατακόρυφα έχουν αυξηθούν τα τελευταία πέντε χρόνια οι δαπάνες της χώρας μας για τη μίσθωση αεροσκαφών για τις ανάγκες της εναέριας δασοπυρόσβεσης, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα για το 2023 η χώρα μας έχει μισθώσει αριθμό-ρεκόρ εναέριων μέσων πυρόσβεσης, τα οποία φτάνουν τα 51, ενώ μαζί με τα 40 αεροσκάφη του εθνικού εναέριου στόλου, φτάνουν συνολικά τα 91.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές, European Forest Fire Information System – EFFIS παρά την αύξηση των διαθέσιμων εναέριων μέσων πυρόσβεσης, εντούτοις δεν μειώνεται και ο αριθμός των στρεμμάτων δασικής έκτασης που κάθε χρόνο γίνεται στάχτη. Οι Data Journalists παρουσιάζουν αναλυτικά στοιχεία για το κόστος που αφορά στη μίσθωση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, αλλά και των καμένων στρεμμάτων της τελευταίας πενταετία. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, η αύξηση των εναέριων μέσων που μισθώνονται, δεν αρκεί από μόνη της για να περιορίσει την πύρινη λαίλαπα.

Ρεκόρ μισθωμένων αεροσκαφών τη φετινή χρονιά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών (απολογισμός εξόδων κάθε έτους), από το 2019 μέχρι και το 2023, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι δαπάνες για τη μίσθωση πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης. Συγκεκριμένα, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς στον πίνακα που δημοσιεύουν οι Data Journalists και έχει επιμεληθεί σε μελέτη του, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, από το 2019 μέχρι και σήμερα τα εναέρια μέσα που μισθώνονται έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και οι δαπάνες επταπλασιαστεί.

Αυτή είναι η Αλήθεια.
Αλλά δυστυχώς ο Ελληνικός Λαός εξαπατήθηκε από τα Πετσωμένα ΜΜΕ του συστήματος Μητσοτάκη.

Την τετραετία 2015- 2019 κάηκαν 861.340 στρέμματα και δαπανήθηκαν για μίσθωση εναέριων μέσων 113.977.600 ευρώ.

Την τετραετία 2020-2024 κάηκαν 3.714.110 στρέμματα και δαπανήθηκαν για μίσθωση εναέριων μέσων 468.039.745 ευρώ.

Η Συνέχεια ΕΔΩ.....datajournalists.co.uk

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: