Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΝΕΚΡΩΣΕ Ο ΒΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ. ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ. ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ !!! [ video ]

Σκληρή κόντρα μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και του δήμαρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου. Ο δεύτερος επιτίθεται με ύβρεις στον πρώτο κατηγορώντας για την περιβαλλοντική καταστροφή, όσο και για τη διαχείρισή του προβλήματος. Ο δε περιφερειάρχης Θεσσαλίας πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Αχιλλέα Μπέο για «θεατρινισμούς» και «ψεύδη». «Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έτσι απλά και αληθινά. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια. Το παιχνίδι αυτή τη στιγμή για το Βόλο είναι Morto. Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο. Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες.
Ή εγώ ή αυτός
»
, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δ. Κουρέτας.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έγγραφό της που εστάλη στον Δήμο Βόλουσυνιστά την αποφυγή κολύμβησης στις παρακάτω ακτές:

· Σουτραλί Αγριάς
· Πλάκες
· Άναυρος
· Ξενία
· Πευκάκια-Δημοτική ακτή Βόλου (πλαζ Αλυκών)
· Αλυκές
· Αμφανών
· Αμαρυλλίς

Η σύσταση αποφυγής κολύμβησης θα ισχύει μέχρι την εξάλειψη της δυσοσμίας και της ύπαρξης νεκρών ψαριών, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των λουομένων και να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Φυτιάνος θεωρεί ότι καλύτερο θα ήταν να αποτεφρωθούν τα ψάρια, για να μην κινδυνεύσει ο υδροφόρος ορίζοντας σε περίπτωση ταφής τους. Η κατάσταση στον Παγασητικό είναι «μια τοπική περιβαλλοντική καταστροφή», τόνισε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν συνέπειες και περιβαλλοντικές και κοινωνικές.
Έχουν πληγεί άτομα που ασχολούνται με τον τουρισμό και με την εστίαση»
. Σημείωσε δε, ότι «τα ψόφια ψάρια αρχίζουν και αποσυντίθενται στο νερό, λίγο αργότερα από ότι στη στεριά. Από τη στιγμή που αποσυντίθενται αρχίζουν και αναπτύσσονται μικροοργανισμοί». Ερωτηθείς αν μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε αυτά τα νερά, ο Κ. Φυτιάνος ήταν κατηγορηματικός: «Με τίποτα… Εκτός από το κολύμπι και για την αλιεία πρέπει να υπάρχουν σαφείς αποφάσεις, κατόπιν ελέγχων, αν θα μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι η αλιεία.
Παράλληλα η ταφή των ψαριών αποτελεί μια υγειονομική βόμβα, αυτά αποσυντίθενται και με τα νερά των βροχών καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Συνιστάται η καύση, τέτοιος καυστήρας υπάρχει στη Λάρισα. Ταφή σε καμία περίπτωση. Αυτό που με στενοχωρεί όμως είναι ότι είπαν δεν δούλευε το αντλιοστάσιο της Πέτρας, για αυτό και δεν μπορούσαν να κλείσουν το θυρόφραγμα. Μέσα σε ένα βράδυ βρέθηκαν όμως και τα χρήματα και είπαν ότι θα το κλείσουν. Δρούμε κάπως στη χώρα μας, πυροσβεστικά και όχι προληπτικά». Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στις Αλυκές Βόλου, ο Δημήτρης Καραμήτσος μίλησε στο OPEN λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το 90% των πελατών έχει φύγει».

Σχεδόν εξαφανίστηκε ο τουρισμός, λέει ξενοδόχος

Ο Δ. Καραμήτσος τόνισε αρχικά: «Το φαινόμενο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή. Το ξενοδοχείο μου είναι στις Αλυκές, δίπλα στη θάλασσα, στα 20 μέτρα από εκεί που βρίσκονται τα νεκρά ψάρια. Το 90% των πελατών έχει φύγει από το ξενοδοχείο και βρίσκεται ουσιαστικά μόνο το προσωπικό. Ακύρωσαν τις κρατήσεις και έφυγαν και λογικό αφού ήρθαν να κάνουν μπάνιο δίπλα στη θάλασσα και αντί αυτού έβλεπαν νεκρά ψάρια. Εκτός από την άσχημη εικόνα, η δυσοσμία είναι πολύ έντονη στο σημείο. Κανένας δεν μας έχει πει τίποτα για το πότε θα τελειώσει αυτό το θέμα. Εδώ ακόμα παίζεται το μπαλάκι των ευθυνών. Ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Χθες είδαμε τα πρώτα συνεργία καθαρισμού μετά από 6 μέρες ».

Είστε άξιοι των επιλογών σας Βολιώτες...χρόνια τώρα.
Ούτε νερό να πιείτε
Ούτε μέρος για απόλαυση
Ούτε αξιοπρέπεια
Ούτε φιλότιμο
Λουστείτε τα όλα
Δεν σας λυπάμαι......

Δεν υπάρχουν σχόλια: