Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!! [ video ]

Νέο ηλεκτροσόκ περιμένει τους καταναλωτές, καθώς λίγο πριν φύγει το καλοκαίρι αναμένεται νέα εκτόξευση στη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, με την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη να παίρνει ξανά την… πρωτιά ακρίβειας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, νέο άλμα σημειώνεται, με την τιμή στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά ρεύματος να εκτινάσσεται σήμερα στα 194,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μάλιστα πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη τιμή που καταγράφεται τον τελευταίο έναν χρόνο. Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το σχετικό κόστος έχει αυξηθεί κατά 107,5%. Σε άλλα νέα τώρα. Μάθατε ότι οι Ενώσεις Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας προχώρησαν σε επίσημη κοινή καταγγελία προς τις Γενικές Διευθύνσεις Ενέργειας και Ανταγωνισμού της ΕΕ, για πρακτικές χειραγώγησης και κερδοσκοπίας στις αγορές ρεύματος.
Καταγγέλλουν εναρμονισμένες πρακτικές των παραγωγών ενέργειας στις συμβατικές μονάδες λιγνίτη, φυσικού αερίου και υδροεηλεκτρικών, καθώς και παιχνίδια στα σύνορα με τις εξαγωγές. Αυτό σημαίνει ότι με το που πέφτει ο ήλιος και αποσύρονται τα φωτοβολταϊκά από το μείγμα, οι τιμές εκτοξεύονται καθημερινά έως και 650 €/Mwh. Στην Ελλάδα τέτοιες μονάδες έχουν η ΔΕΗ, ο Μυτιληναίος, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα ΕΛΠΕ - Λάτσης και η MotorOil - Βαρδινογιάννης. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καρτέλ στο ρεύμα, δεν βγάζουν δισεκατομμύρια πέντε διαπλεκόμενοι με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Αυτό όμως δεν θα το ακούσετε στα κανάλια, ούτε θα το διαβάσετε στα μεγάλα sites.
Αυτά παίζουν μόνο της μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στα  2,50 ευρώ, από 2,80 με εντολή…..Μητσοτάκη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: