Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ....''ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ'' !!! [ video ]

«Ευτυχώς είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τη φωτιά......»

Λίγους βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πυρόπληκτους της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και κόντεψε να φτάσει μέχρι την Κηφισίας. Λίγοι όσοι είδαν το σπίτι τους ή την επιχείρησή τους καμένη. Λίγα τα 100.000 στρέμματα καμένου δάσους.
Όσο για την Νάντια που αποτεφρώθηκε; Ούτε λέξη.....

Σε μια επιχείρηση αναστροφής της πραγματικότητας, τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, μιλούσαν για επιτυχημένη διαχείριση, ενώ παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πυρόσβεση και το γεγονός ότι έχουν καεί… λιγότερα από 100 σπίτια. Στο δε πλαίσιο της επιχείρησης damage control, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους χειρίζονται την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων», για τα οποία ασκείται από την πρώτη στιγμή αυστηρή κριτική από πολίτες και αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως η κατανομή των εναέριων μέσων γίνεται πλέον από τους υπηρεσιακούς που έχουν γνώση του αντικειμένου και με βάση συγκεκριμένα επιχειρησιακά κριτήρια. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια την Τρίτη, ο οποίος επιμένει να ισχυρίζεται ότι όλα λειτούργησαν σωστά αλλά το πρόβλημα ήταν «ανυπέρβλητο». Ενώ η φωτιά διήνυσε τουλάχιστον 40 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής, η οποία είναι ήδη τραγικά επιβαρυμένη, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένουν να μιλούν για «ταχύτατη επιχειρησιακή απόκριση» και «βελτιωμένο συντονισμό». Μόνο που τίποτα από όλα αυτά δεν λειτούργησε… Ο περήφανος γόνος, μετά την επιστροφή του στα αγαπημένα του Χανιά για να συνεχίσει τις αγαπημένες του διακοπές, δεν βρήκε να πει ούτε λέξη. Κι αν όλα αυτά είναι λίγα, τότε ποια ακριβώς είναι τα πολλά; Μήπως αν προσθέσουμε τα όσα προκάλεσαν οι μεγάλες φωτιές των προηγούμενων ετών; Μήπως αν θυμίσουμε ότι πριν τις εκλογές του 2019 έλεγε ότι θα θωρακίσει τη χώρα απέναντι στις πυρκαγιές; Μήπως αν θυμίσουμε ότι έκανε προεκλογική εκστρατεία πάνω στα φέρετρα των νεκρών από τη φονική φωτιά στο Μάτι; Ο Κυριάκος ποντάρει ότι θα ξεχάσουμε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους κατοίκους του Έβρου, της Βόρειας Εύβοιας, της Ρόδου, της Ολυμπίας, της Αρκαδίας, της Μάνδρας, της Μάνης, των Βιλίων και πάει λέγοντας. Πώς το έλεγε εκείνος ο ηλικιωμένος κύριος από την Καλαμάτα; «Θα τα φτιάξει ο Μητσοτάκης».
Όπως έκανε και στη Βόρεια Εύβοια. Το 37% των δασών της Αττικής κάηκε τα τελευταία 8 χρόνια. Αν αναλογιστούμε ότι είμαστε τελευταίοι στην Ευρωπαϊκή λίστα με χώρους πρασίνου ανά κάτοικο, τότε το σωστό είναι να φωνάξουμε όλοι μαζί «βοήθειά μας»..... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: