Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ....ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ !!! [ video ]

Απόκοσμες είναι οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι στο Βόλο τις τελευταίες ημέρες, με την παραλία να είναι γεμάτη από νεκρά ψάρια. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αγριά, οι Αλυκές, η Κριθαριά, η Νέα Αγχίαλος, με χιλιάδες νεκρά ψάρια να βρίσκονται στις παραλίες,  αποτελώντας υγειονομική βόμβα απειλώντας τη δημόσια υγεία.psaria-bolos1_43e62.jpg Η δυσοσμία, σύμφωνα με το magnisianews είναι έντονη και όπως είναι φυσικό η ανησυχία είναι μεγάλη από τους κατοίκους  που δεν έχουν συναντήσει ξανά ανάλογο φαινόμενο. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ανακοίνωσε πως θα κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας την Παρασκευή 30 Αυγούστου και δεν θα περνά πλέον το νερό στον Παγασητικό κόλπο.

psaria-bolos3_c5ada.jpg

Ο ίδιος εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου, πως τα ψάρια είναι του γλυκού νεκρού και το αποκρουστικό θέαμα οφείλετα, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες από το τμήμα Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο γεγονός ότι τα ψάρια αυτά δεν αντέχουν την αλατότητα της θάλασσας και για αυτό πεθαίνουν.

psaria-bolos7_8becd.jpg

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον ο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο στα γραφεία της περιφέρειας παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, Φώτη Λαμπρινίδη και Γιάννη Αναστασίου. Σύμφωνα με το gegonotanews, το πρωί της Τετάρτης ο Α. Μπέος ανακοίνωσε ότι έλαβε δύο επιστολές από Λιμεναρχείο και υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να συμβάλει ο δήμος με τις δικές του ενέργειες. Η απάντησή του ήταν «ποιες ενέργειες βρε κοπρίτες; Είστε μόνο για να κόβετε πρόστιμα;psaria-bolos6_a8616.jpg Εσείς είστε υπεύθυνοι, θέλετε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας», ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να συνδράμει. Την ίδια ώρα οι επαγγελματίες του χώρου κάνουν λόγο για οικονομικές ζημιές από το αποκρουστικό θέαμα. Όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο στις Αλυκές είναι γεμάτο με νεκρά ψάρια ενώ η δυσοσμία είναι έντονη στην περιοχή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: