Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ (ΟΠΕΚΕΠΕ) !!! [ video ]

Υπό Ευρωπαϊκή επιτήρηση τέθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οργανισμός που διαχειρίζεται τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τις ενισχύσεις του αγροτικού κόσμου της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν (DG AGRI), που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε με την εκκαθάριση των πληρωμών του 2023 διαπίστωσε ότι ένα ή περισσότερα από τα κριτήρια διαπίστευσης που έχουν ορισθεί δεν τηρούνται πλέον ή είναι τόσο σοβαρά ανεπαρκή, που είναι πιθανό να επηρεάσουν την ικανότητα το Οργανισμού να ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντά του. Στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να θέσουν τον ''Ελληνικό Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχων'' υπό επιτήρηση για διάστημα 12 μηνών. Επίσης, κρίνουν σκόπιμο τον επανέλεγχο της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από 12 μήνες, ζητώντας παράλληλα την άμεση κατάρτιση σχεδίου αποκατάστασης των ελλείψεων που έχουν διαπιστωθεί, ενώ καθίσταται σαφές ότι, αν συνεχιστεί η έλλειψη επαρκών, αποτελεσματικών και άμεσων διορθωτικών ενεργειών, θα υπάρξει ολοκληρωτική ανάκληση της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν πάει καιρός άλλωστε που «αγρότης» εισέπραξε 14 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ επειδή δήλωσε ένα… φέουδο 200.000 στρεμμάτων με βιολογικά προϊόντα. Το πρόβλημα είναι ότι ούτε τέτοια αγροκτήματα υπάρχουν στην Ελλάδα, ούτε καν το πρόσωπο δεν μπορεί να βρεθεί! Οσο για το ποσό των 14 εκατ. ευρώ που εισέπραξε μάλλον είναι το μεγαλύτερο σε όλη την ΕΕ. Η υπόθεση ανακαλύφθηκε όταν στη λίστα με τα ονόματα που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όταν η συγκεκριμένη περίπτωση άρχισε να γίνεται γνωστή και ειδικά μετά τη δημόσια δήλωση επ’ αυτού του προέδρου της Εθνικής Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), Παύλου Σατολιά, το Σάββατο 6 Ιουλίου, οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, άρχισαν να… τρέχουν, έτσι ώστε να σβήσουν τα ίχνη. Έτσι, στις 7 Ιουλίου, εκεί που αναγράφονταν το συγκεκριμένο όνομα του δικαιούχου, το ποσό παρέμεινε το ίδιο αλλά μπροστά από τον αριθμό 13.999.196,83 ευρώ εμφανίσθηκε το αρνητικό πρόσημο (-) δηλαδή – 13.999.196,83 ευρώ, πράγμα που δείχνει ότι ξαφνικά το συγκεκριμένο ποσό εμφανίζεται μετά από 2 χρόνια! ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στη συγκεκριμένη ανάρτηση, αντί του ονόματος, Σπυρίδων Κανελλόπουλος, εμφανίζεται πλέον το όνομα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, οφείλει απαντήσεις.....

  documentonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: