Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ !!! [ video ]


«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή Ανασυγκρότησης, την Κίνηση Πολιτών Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας για την πρόσκληση την οποία μου είχατε απευθύνει να βρεθώ σήμερα μαζί σας, σε μια μέρα η οποία έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς ουσιαστικά συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή, συνδεδεμένη με την κλιματική αλλαγή, η οποία έχει χτυπήσει τη χώρα μας. Και θέλω να σας συγχαρώ !!! πραγματικά για τον δημιουργικό τρόπο !!! με τον οποίον προσεγγίσατε αυτή τη μεγάλη καταστροφή που επηρέασε τις ζωές σας !!!, για το γεγονός ότι δεν περιοριστήκατε, όπως θα είχατε κάθε δικαίωμα, σε μια στείρα άρνηση και διαμαρτυρία, αλλά προσήλθατε σε μια γόνιμη δημιουργική συζήτηση !!! Έχετε αναπτύξει δε έναν ουσιαστικό διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως με τον Χ. Τριαντόπουλο, ο οποίος συντονίζει τα ζητήματα της στήριξης και της αποκατάστασης !!! Διότι, μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο εάν δεν έχουμε τις τοπικές κοινωνίες αρωγούς !!! Εσείς μας υποδεικνύετε λάθη, καθυστερήσεις, προτεραιότητες. Προφανώς αναφέρομαι στις προτεραιότητες, διότι μπορεί να θέλουμε πολλά αλλά ξέρουμε πάντα ότι οι πόροι είναι σχετικά περιορισμένοι και έχει μεγάλη σημασία, εντός των χρημάτων που μπορούμε να διαθέσουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Παγασητικός κόλπος έχει πνιγεί από νεκρά ψάρια, ως αποτέλεσμα της περσινής πλημμύρας, και οι πολίτες της περιοχής έχουν οδηγηθεί στην απόγνωση. Η αδράνεια της κυβέρνησης, εδώ κι έναν χρόνο, δεν είναι απλώς προκλητική, είναι επικίνδυνη. Ολόκληρη η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ολική καταστροφή, που έχει δραματικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία της περιοχής.

Και ο Κ. Μητσοτάκης αντί να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες, βρήκε μία ακόμη ευκαιρία για μπίζνες με Ολλανδικές εταιρείες, αγνοώντας προκλητικά την εγχώρια επιστημονική κοινότητα. Έρχεται τώρα να μας πεί ότι το κόστος της συνολικής αποκατάστασης της Θεσσαλίας, από τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες ''Daniel'' και του ''Elias'', θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης από το Μουζάκι Καρδίτσας (Είναι πολλά τα λεφτά Άρη).

Από το ποσό αυτό, τα 1,4 δισεκατομμύρια αφορά μόνο τις οδικές, τις σιδηροδρομικές υποδομές, καθώς και την αποκατάσταση των σχολείων, σημείωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης. Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα «κοστολογημένο, αλλά και πολύ καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας». Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών !!! και ειδικά την πρόεδρό της, την Μελίνα Τραυλού, για την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημά του να συνδράμει η εφοπλιστική κοινότητα στη μεγάλη προσπάθεια χρηματοδότησης της ανάταξης της Θεσσαλίας. Eνας χρόνος επίσης, συμπληρώνεται αυτές τις μέρες από την καταστροφικότερη πυρκαγιά που γνώρισε τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη και παρότι οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια, ο ανατριχιαστικός απολογισμός της τραγικής απώλειας 13 ανθρώπων και του ενός εκατ. στρεμμ. καμμένης γης στην ευρύτερη περιοχή του Εβρου, μεταξύ των οποίων και μεγάλο μέρος του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς–Λευκίμμης–Σουφλίου, δεν φτάνει για να περιγράψει τις διαχρονικές και βαθιές βλάβες που έχει υποστεί ο τόπος. Η περιοχή έχει επιτακτική ανάγκη έναν ολιστικό σχεδιασμό που όχι μόνο θα μετασχηματίσει το παραγωγικό μοντέλο, επιτρέποντας παράλληλα σε δεκάδες επαγγέλματα.
Οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι και οι ελαιοπαραγωγοί και όχι μόνο, που είχαν άμεση σχέση με τη ζωή στο δάσος, να αποκτήσουν ξανά παραγωγικές δυνατότητες, αλλά κυρίως θα προσδώσει στην τοπική οικονομία την απαραίτητη ανθεκτικότητα απέναντι στις επερχόμενες κρίσεις που κανείς ακόμη δεν μας έχει εξασφαλίσει πως δεν θα έρθουν.
Για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η «αριστεία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαντλείται στις φιέστες και στο μοίρασμα δημόσιου χρήματος σε φίλους και ημέτερους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που μία ολόκληρη Περιφέρεια βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την καταστροφή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: