Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΛΙΓΓΟΥ Η....ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!



Ξεφεύγει το χρέος, τα κλειδιά του ΤΑΙΠΕΔ ζητάει η τρόικα, με τον Σόιμπλε ευθυγραμμίζεται ο Στουρνάρας απορρίπτοντας το κούρεμα!
Εκτός ελέγχου δείχνουν να βρίσκονται βασικά οικονομικά στοιχεία, παρά το "μασάζ" του υπουργείου Οικονομικών, με συνέπεια η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να περνάει από το "success story" της άνοιξης σε κατάσταση ιλίγγου και να δυσκολεύεται να κρατήσει στοιχειώδη κυριαρχικά δικαιώματα. Το δημόσιο χρέος έφτασε στο ιλιγγιώδες ύψος των 321 δισ., επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα έχει βγει εκτός τροχιάς. Ο Γ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι το δημοσιονομικό κενό 2014-16 ήδη φτάνει τα 10 δισ., αλλά εκτίμησε, όπως και ο Σόιμπλε, ότι δεν θα χρειαστεί κούρεμα του χρέους.
Επιπλέον, επί δύο ημέρες, υπουργείο Οικονομικών, ΤΑΙΠΕΔ και κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνούνται να σχολιάσουν την πληροφορία ότι η τρόικα ζήτησε να αναλάβει απευθείας τις αποκρατικοποιήσεις με ακύρωση του ΤΑΙΠΕΔ. Όπου υπάρχει καπνός, μάλλον υπάρχει και φωτιά...
Γερμανοί βιομήχανοι επανεισηγούνται την υπαγωγή ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στον ESM ως εγγύηση σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) επαναφέρει την πρότασή του πέρι αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων.
Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του συνδέσμου, Ούλριχ Γκρίλλο δηλώνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.
«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» εξηγεί ο Γκρίλλο.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του BDI επικρίνει τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή» για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: