Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΑΤΡΑ : ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ''KRUZENSHTERN''. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ 10.00 - 18.00 Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Το Ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο Κρουζενστέρν», έδεσε στο βόρειο λιμένα της Πάτρας σήμερα Δευτέρα όπου και θα παραμείνει έως την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015.
Οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν το πλοίο καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00 στον προβλήτα στο ύψος της Βόρειας πύλης.
Το πλήρωμά του αναμένεται να επισκεφθεί και τα Καλάβρυτα, όπου θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Νότιου Λιμένα Πατρών η επίσημη τελετή και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των λιμένων της Πάτρας και του Καλίνινγκραντ. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια μνημείου αφιερωμένου στην Ελληνο-Ρωσική φιλία και άλλες συμβολικές ενέργειες.
Η ιστορία του «Κρουζενστέρν»

Το «Κρουζενστέρν» (Kruzenshtern) είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhaven. Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στα πλαίσια των γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και σε περίπλους της Γης.
Tο ξακουστό ρωσικό ιστιοφόρο «Κρουζενστερν», το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές χώρες του κόσμου και διάφορες περιοχές της Γης, βρέθηκε και πέρυσι στο λιμάνι της Πάτρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: