Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ....ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ''ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ'' !!!


Παρά τα «καλά λόγια» για την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί από την ελληνική κυβέρνηση, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιερ Μοσκοβισί επέμειναν πως τα ανοικτά ζητήματα - με πρώτο εκείνο των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας - πρέπει να επιλυθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.                                                                     

Η νέα πρόταση για τους πλειστηριασμούς          

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρασκήνιο φαίνεται να συζητείται νέα πρόταση για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που βάζει στο τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση. Στη νέα αυτή πρόταση η Αθήνα αναμένεται να κάνει κάποιες υποχωρήσεις προκειμένου να ξεκλειδώσουν τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης.
Ειδικότερα, με βάση τη νέα πρόταση, το μέγιστο όριο της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα είναι οι 180.000 αντικειμενική αξία για άγαμο, με προσαύξηση 50.000 για ζευγάρι και 25.000 για κάθε τέκνο έως τρία παιδιά.
Έτσι, για ένα ζευγάρι με τρία παιδιά το όριο προστασίας θα ανέρχεται στα 305.000 ευρώ.
Έτσι, για ένα ζευγάρι με τρία παιδιά το όριο προστασίας θα ανέρχεται στα 305.000 ευρώ.Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
Όσον αφορά τα κριτήρια προστασίας που σχετίζονται με το εισόδημα, η Αθήνα φαίνεται να θέτει ως όριο τα 30.000 ευρώ, ενώ σχετικά με το κριτήριο που αναφέρεται στα συνολικά χρέη του οφειλέτη προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς, το όριο φαίνεται να τίθεται στα 200.000 ευρώ. Η νέα πρόταση αναμένεται να παρέχει προστασία στο 50% περίπου των δανειοληπτών, έναντι του 70% που επεδίωκε αρχικά η Αθήνα.

Την ίδια στιγμή πάντως σε εκκρεμότητα παραμένουν και άλλα ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων τις αλλαγές 100 δόσεις αλλά και τη διακυβέρνηση των τραπεζών στην οποία φαίνεται να επιμένουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις δηλώσεις τους. Σε εκκρεμότητα παραμένει και η εύρεση ισοδυνάμου για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.                                                      

«Φρένο» από το ΔΝΤ σε.. πολιτική λύση

Τα πράγματα ωστόσο δεν αναμένεται να είναι καθόλου εύκολα για την Αθήνα, καθώς στη δύσκολη εξίσωση της διαπραγμάτευσης μπαίνει - και μάλιστα δυναμικά - και το ΔΝΤ. 
Η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να είχε τις τελευταίες ημέρες σειρά τηλεφωνικών επαφών με υπουργούς και στελέχη της ευρωζώνης, στέλνοντας το μήνυμα ότι το ΔΝΤ δεν πρόκεται να δεχθεί καμία πολιτική λύση στο θέμα των πλειστηρισμών πρώτης κατοικίας. Η εκπρόσωπος του Ταμείου στους Θεσμούς, Ν. Βελκουλέσκου, θέλει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, θέση που συμμερίζεται και η ηγεσία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον με την Κριστίν Λαγκάρτν να ζητά από την ευρωζώνη να μην κάνει βήμα πίσω από τις απαιτήσεις της από την Αθήνα για το θέμα.                                                                                                  THE TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια: