Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ : ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΡΟΥΠΩΣΩ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΡΟΥΠΩΣΩ....ΤΡΟΥΠΩΣΑ !!! [ video ]

Τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Όπως είπε ο Β.Λεβέντης ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Στο τέλος ο Α.Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη και μου ειπε «Πλησιάζει η ώρα και είμαι ώριμος να συζητήσουμε τα 9 σημεία», επισήμανε ο Β.Λεβέντης. 
Πρόσθεσε, δε, πως σε περίπτωση που τα 9 σημεία γίνουν αποδεκτά από τον πρωθυπουργό, τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα δεχτεί να συμμετέχει με στελέχη του στην κυβέρνηση Τσίπρα. 
Νωρίτερα ο Β.Λεβέντης είχε δηλώσει πως διαφωνεί με τις θέσεις του Α.Τσίπρα για το ασφαλιστικό και πως θα επαναφέρει στην αυριανή σύσκεψη τα 9 σημεία. 
Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι δεν προτίθεται να αποτελέσει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμεινε στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας.
«Εγώ ζητώ οικουμενική κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της ΝΔ. Δεν μπορώ να παίξω ρόλο ''τσόντας'', όπως ο Καμμένος. Αλλιώς θα είναι κάτι οπως το σημερινο, θα είναι κάτι ανάπηρο. Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση γιατί έτσι έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό». Όμως πρόσθεσε «εμείς όμως δεν θα το κάνουμε αυτό με ανταλλάγματα. Πρέπει να πειστώ.Την επιστολή με τα 9 σημεία την έστειλα μετά το βράδυ των εκλογών. Μέχρι τότε δεν είχα κάποια απάντηση. Σήμερα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ''πλησιάζει η ώρα, είμαι έτοιμος να συζητήσουμε''. Αυτό είναι έναρξη διαλόγου. Σημαίνει άνοιγμα, προσπάθεια του Α.Τσίπρα προς την Ένωση Κεντρώων. Εαν γίνει πειστική συζήτηση και είναι καλή η θέληση από την πλευρά Τσίπρα, δεν μπορω να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έκανε ο ίδιος για το ασφαλιστικό.
Εχω κάνει πρόταση να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων γιατι μπορούν να ζήσουν. Μιλάμε τα για πλούσια άτομα. Να καθιερωθούν εισοδηματικά κριτήρια για τους πλούσιους μόνο. Αν έχεις, για παράδειγμα, εισόδημα από άλλη πηγή να αναστέλλεται η πληρωμή της σύνταξης για έκτακτους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: