Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΒΟΜΒΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ....ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η Β. ΚΟΡΕΑ !!!

Την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, συνεχίζοντας με απόλυτη επιτυχία το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών», μετέδωσε ο κρατικός σταθμός της χώρας.
Σημειώνεται ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην πυρηνική δραστηριότητα της Πιονγκγιάνγκ.
Η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας - η τέταρτη κατά σειρά - έχει προκαλέσει την αντίδραση της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.
Η Ιαπωνία θα δώσει μία αυστηρή απάντηση στη σημερινή πρόκληση της Βόρειας Κορέας, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε και χαρακτήρισε τη δοκιμή ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι το Τόκιο δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών.
To απόγευμα, στις 6.00 ώρα Ελλάδας, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: