Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ. ΔΕΞΙΑ Ή....''ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' !!! [ video ]

Ψευτοδιλήμματα στήνονται από το μνημονιακό σύστημα, με τρόπο αριστουργηματικό, καλά σχεδιασμένο. Ο Ελληνικός λαός από σήμερα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ή ακόμα πιο ειλικρινά μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη. Ο Ελληνικός λαός "πρέπει" να ξεχάσει ότι και οι δύο μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, και αντίθετα να ανακαλύψουν "διαφορές". Από την μία ο Τσίπρας καλεί τον λαό να τον προτιμήσει γιατί εφαρμόζει ένα Μνημόνιο σχεδόν αναγκαστικά, ενώ οι "άλλοι" θα το έκαναν με την καρδιά τους. Από την άλλη ο Μητσοτάκης, υπόσχεται καλύτερη διαχείριση του μνημονίου. Και οι δύο υπόσχονται τα ίδια. Τσίπρας και Μητσοτάκης υπόσχονται μείωση των συντάξεων, μείωση των μισθών (αύξηση εισφορών, κ.α.), κατασχέσεις περιουσίας για χρέη που δικαιολογημένα υπάρχουν, εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχείρησης γιατί αυτό θέλουν οι δανειστές, και εξάλειψη του κοινωνικού κράτους!
Ο καιροσκοπισμός (ή μήπως κυνισμός;) με τον οποίοι οι πολιτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους, τους οποίους καταστρέφουν με τις πολιτικές που ακολουθούν, αποπνέει πια μια ισχυρή «οσμή» γελοιότητας.

Θυμίζουν τον κινηματογραφικό  Μαυρογιαλούρο  οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι στη συνάντησή τους με επιτροπές αγροτών «ξεκαθάρισαν  πως η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την πλειοψηφία των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη με μορφές κινητοποιήσεων, που καταλύουν το κράτος και προκαλούν επιπλέον ζημιά στην ήδη τραυματισμένη οικονομία της χώρας μας».
Φέρνει γέλια  η φράση, «οι αγρότες έχουν δίκιο και έχουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης …όμως οι δρόμοι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί», όταν ακούγεται από το στόμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Φώφης Γενηματά.


Γέλια μέχρι δακρύων φέρνουν και οι επισημάνσεις του (φέρτε όποιο μνημόνιο να το ψηφίσουμε) Ποταμιού που σήμερα «επισημαίνει ότι η ταυτόχρονη επιβολή τόσο υψηλών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών στις σημερινές συνθήκες προκαλούν ασφυξία σε όσους τολμούν να παράγουν, και αποθαρρύνουν όσους θα ήθελαν να επενδύσουν στην ελληνική γη»
Για να συμπληρωθεί η εικόνα τις γελοιότητας  θα πρέπει να τοποθετήσουμε σ' αυτές τις  σημερινές δηλώσεις συμπαράστασης  στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και  αυτό: «Μνημόνια και αγρότης και αγροτιά δεν πάνε μαζί. ΄Η θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική ή θα γίνουμε όλοι αποικία χρέους!» Το είπε, στους αγρότες της Φθιώτιδας ο Αλέξης Τσίπρας.  Μόνο που τότε (Φλεβάρης του 2013)  ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και αυτός δεν ήταν πρωθυπουργός …
Κύριοι Τσίπρα και Μητσοτάκη, τα διλήμματα άνευ ουσίας για την καθημερινότητα μας, που μας βάζετε, θα επιστραφούν ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.!
Αργά ή γρήγορα ο λαός θα σας κάνει αντιληπτό ότι η μνημονιακή πολιτική που στηρίζετε και οι δύο δεν του κάνει, και θα σας πετάξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: