Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΝΑΙ....ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΟΗΤΟΙ !!!

Τη στιγμή που η Γερμανία απαιτεί διά ροπάλου από την Ελλάδα τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία, η ίδια δίνει κάθε χρόνο ένα σεβαστό ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό για να τα ενισχύσει. Και διαθέτει 124 ταμεία, όταν από τη χώρα μας ζητάει μόνο ένα! 
Οι αλλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων στην Ελλάδα από το 2010 είναι κάτι ξένο για τη γερμανική πραγματικότητα, αφού το 2015 οι συνταξιούχοι πήραν «δωράκι» από Μέρκελ και Σόιμπλε 30 ευρώ τον μήνα. Και για το 2016 προβλέπεται αύξηση 5%.
Όσο για τους φόρους και τις εισφορές; Για μεικτό ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ ο Γερμανός φορολογούμενος θα δει στην τσέπη του «καθαρά» 28-32.000 ευρώ, όταν στον Έλληνα ελεύθερο επαγγελματία από τα 30.000 ευρώ για εισοδήματα του 2015 τού έμειναν μόνο 11.700! Κι όλα αυτά δίχως να έχει εφαρμοστεί καν το νέο «σκληρό» ασφαλιστικό που είναι ήδη στα σκαριά...
Ακόμα, λοιπόν, και το κραταιό γερμανικό ασφαλιστικό σύστημα έχει ανάγκη ετήσιας ενίσχυσης από τον προϋπολογισμό, ώστε να διατηρηθεί ζωντανό το κοινωνικό κράτος. Μάλιστα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια για όλη την Ευρώπη, η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει διαρκώς νέες παροχές στους φορολογούμενους επιβραδύνοντας τις όποιες προσαρμογές είχαν αποφασιστεί στη μεταρρυθμιστική «Ατζέντα 2010». 
Οι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι γνωστές. Όπως και οι υπερβολές, η ρουσφετολογική πολιτική, οι συντεχνιακές αδικίες, οι σπατάλες, οι μαύρες τρύπες και οι ανεξέλεγκτες επιβαρύνσεις δεκαετιών που το έφεραν στα πρόθυρα της σημερινής κατάρρευσης.
Ασφαλώς το ισχυρό οικοδόμημα της γερμανικής οικονομίας και του εύρωστου ασφαλιστικού της δεν μπορούν να συγκριθούν με την απελπιστική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των ταμείων της. Ωστόσο, όπως αποδεικνύει η έρευνα του «Π» για το ασφαλιστικό - φορολογικό της Γερμανίας, το να κουνάει κανείς το δάχτυλο στους άλλους, ειδικά από θέση ισχύος κι όταν ευνοεί τις ανισότητες στην Ευρώπη, κρύβει και την παγίδα να εκτεθεί!  

Pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: