Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Ο ΛΑΟΣ....ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ !!!

Η προσφυγή σε νέες, τρίτες μέσα σε έναν χρόνο, κάλπες δεν είναι σίγουρα η πρώτη – ούτε καν η δεύτερη – επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Ο σχεδιασμός του Μαξίμου παραμένει βασισμένος στην προοπτική της τετραετίας, με μια «εύλογη συμφωνία» με τους δανειστές, υπέρβαση του κάβου της αξιολόγησης και αμέσως μετά αναστροφή κλίματος με λύση στο χρέος, άρση των capital controls και συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι.
«Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων» είναι το μήνυμα που έστειλε η Όλγα Γεροβασίλη, δείχνοντας ακριβώς αυτόν τον σχεδιασμό. Ενδεικτική όμως είναι η περίπτωση του Πάνου Καμμένου, υπουργού Άμυνας και προέδρου των συγκυβερνώντων ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος κινείται σε εντελώς διαφορετική γραμμή, δείχνοντας ευθέως κάλπες σε περίπτωση σύγκρουσης με τους δανειστές. «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις ο λαός θα έχει και πάλι το λόγο», λέει, προσθέτοντας πάντως πως «με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάμε μαζί μέχρι να φέρουμε πάλι την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι να φέρουμε πίσω το χαμόγελο στους Έλληνες».
Δεν είναι, δε, μόνον ο Πάνος Καμμένος που αφήνει ανοιχτές εκλογικές «χαραμάδες», είτε για λόγους εσωκομματικής τακτικής, είτε προσμετρώντας το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης. Το τελευταίο διάστημα, και εν μέσω των μηνυμάτων ακαμψίας από την πλευρά των δανειστών, υπήρξαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν υπέρ της λεγόμενης....ηρωικής εξόδου από την κυβέρνηση και της «διάσωσης» της αριστερής, κοινωνικής ταυτότητας του κόμματος. Το Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνει ότι για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα απαιτηθούν επώδυνα μέτρα που οδηγούν σχεδόν σε ολική ανατροπή του σχεδίου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό αλλά και ότι το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα επιβαρύνεται, με αποτέλεσμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο να συζητείται μετ' επιτάσεως το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.                                                     
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: