Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΡΑ : ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ....ΣΚΟΡΔΑΛΙΑΣ !!!

Παραλίγο τραγική κατάληξη είχε το παραδοσιακό γεύμα της 25ης Μαρτίου για μια οικογένεια στα Βακαλέϊκα Πατρών, όπου χθες σημειώθηκε διαρροή επικίνδυνης ποσότητας σκορδαλιάς, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, το περιστατικό σημειώθηκε όταν η 55χρονη μητέρα της οικογενείας έριξε κατά λάθος δοχείο στο οποίο φυλασσόταν μεγάλη ποσότητα σκορδαλιάς, με αποτέλεσμα αυτή να διαρρεύσει και σε ελάχιστα λεπτά τα μέλη της οικογένειας να χάσουν της αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις.
Στην περιοχή μετέβη ομάδα του τμήματος Πυρηνικών Επιστημών του κέντρου «Δημόκριτος», που προσέγγισε την κατοικία με ειδικό εξοπλισμό και κατάφερε να απεκγλωβίσει την οικογένεια και να περιορίσει την έκταση της διαρροής, ώστε να μην κινδυνεύσει η ευρύτερη περιοχή.
Τα μέλη της οικογένειας διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται απομονωμένα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πολλοί φίλοι και συγγενείς ανέβασαν σε ένδειξη συμπαράστασης φωτογραφίες στο φέισμπουκ, με τη φράση «Ζε Σουί Σκορδαλί».

Η πατρινή σκορδαλιά θεωρείται ως μία από τις πιο επικίνδυνες σκορδαλιές της χώρας, καθώς ακόμα και η παραμικρή επαφή μαζί της χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα ή να κάνει το θύμα να λάμπει στο σκοτάδι, ενώ η παρατεταμένη εισπνοή των αναθυμιάσεων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Το Βατράχι

Δεν υπάρχουν σχόλια: