Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ''ΚΑΝΑΝΤΑΙΡ'' ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΣΗ....ΡΟΥΦΗΞΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ !!!

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή της Αττικής όταν, κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού του, πυροσβεστικό αεροσκάφος συνέλεξε κατά λάθος ομάδα συνταξιούχων που κολυμπούσε σε απόσταση από την ακτή.
Το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου «Κανανταίρ» που συμμετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε βουνό της Αττικής, εκτελούσε προγραμματισμένη προσθαλάσσωση στην περιοχή της Λούτσας προκειμένου να ανεφοδιαστεί με νερό.Pareja de jubilados en la playa / Getty
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, ο χειριστής του αεροσκάφους, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την ακτή, δεν είδε τους ηλικιωμένους που κολυμπούσαν σε κυκλικό σχηματισμό ένα χιλιόμετρο μακριά από την παραλία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει την προσθαλάσσωση και να τους συλλέξει άθελά του στην δεξαμενή του αεροσκάφους.Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΡΙΕΣ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Ευτυχώς, το λάθος έγινε γρήγορα αντιληπτό καθώς οι ηλικιωμένοι, που συνέχισαν να κολυμπούν μέσα στη δεξαμενή, κατόρθωσαν να τραβήξουν την προσοχή του πιλότου με τις φωνές τους. Ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί, άλλαξε αμέσως πορεία και επέστρεψε στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας, αποτρέποντας έτσι την τραγική εξέλιξη του να ριφθούν συνταξιούχοι από αέρος στο δάσος.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνταξιούχοι απεγκλωβίστηκαν σώοι από την δεξαμενή του αεροσκάφους και επέστρεψαν κολυμπώντας στην παραλία, όπου τους περίμενε εκδρομικό πούλμαν για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: