Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ....ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ !!!

Έπειτα από ανακρίσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο και αφορούν τη λειτουργία του χώρου εναπόθεσης σκουπιδιών, ΧΥΤΑ ΠΑΦΟΥ, οι κυπριακές Αρχές έβγαλαν ένταλμα σύλληψης για τον ιδιοκτήτη του Άκτωρα, Λεωνίδα Μπόμπολα.

Ο κ. Μπόμπολας είναι μέτοχος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διαχείριση του ΧΥΤΑ. 
Το ένταλμα αφορά τις κατηγορίες συνομωσίας για διάπραξη κακουργημάτων, χρηματισμό δημοσίου λειτουργού και αδικήματα διαφθοράς και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.
Συγκατηγορούμενος στην υπόθεση φέρεται ο συνέταιρος του Λεωνίδα Μπόμπολα, Θεοφάνης Λώλος.
Το «ιστορικό» της υπόθεσης
Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες, με ονόματα και στοιχεία για μίζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ακούστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όπου παρουσιάστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου. Το δικαστήριο εξέδωσε διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον του οικονομικού διευθυντή του Δήμου Πάφου, ο οποίος είναι ήδη σε διαθεσιμότητα για άλλες υποθέσεις του δήμου. Επίσης, εκδόθηκαν διατάγματα εναντίον του 52χρονου υπεύθυνου της διαχειρίστριας εταιρείας ΧΥΤΑ Πάφου, και δύο υπαλλήλων της εταιρείας 50 και 43 χρονών. Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ανέφερε ότι εκτελέστηκαν τα πέντε από τα έξι εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης έξι χρόνων για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, Ο Σάββας Βέργας έχει ήδη υποβληθεί σε μία πρώτο ανάκριση, αλλά δεν είπε ούτε λέξη στους αστυνομικούς ανακριτές. 
 Το έκτο ένταλμα αφορά, εξάλλου, στον γενικό διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, και αναζητείται. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, εναντίον των υπόπτων διερευνώνται δώδεκα αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν από το 2008 μέχρι το 2015, και αφορούν την συνομωσία, δεκασμό δημοσίου λειτουργού και δωροληψία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διαφθορά, πλαστογραφία, κλοπή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.  Περισσότερα ενταλμα σύλληψης   

Δεν υπάρχουν σχόλια: