Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

''ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ'' ΖΗΤΑΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!!

Για «συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» κάνει λόγο ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μία ημέρα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το «συμπληρωματικό μνημόνιο» θα συμπληρώσει το πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος και αναμένεται να εγκριθεί σύντομα από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΜΣ.
Μεταξύ άλλων, η Κομισιόν χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup «αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα. Όχι μόνο ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ΕΜΣ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ανέρχεται σε 10,3 δισ. ευρώ αλλά και για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που θα εφαρμοστούν σταδιακά. Πάνω απ’ όλα, θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία των συνθηκών αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα. Τέλος, η διοίκηση του ΔΝΤ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να εγκρίνει συμφωνία πριν από το τέλος του έτους με την οποία υποστηρίζεται η εφαρμογή των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

»Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας καθορίζονται σε σχετική δήλωση. Με την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν και την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών, η εκταμίευση της πρώτης δόσης θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο (7,5 δισ. ευρώ). Με ένα συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί σύντομα από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΜΣ, θα συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος.
»Ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί συμμετείχε στην συνέντευξη τύπου κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Η εναρκτήρια τοποθέτησή του διατίθεται εδώ.» 

ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: