Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΒΕΙ....Η ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!

Το μείζον λάθος της αποχώρησης της Ν.Δ. από τη συζήτηση για την τροπολογία για την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε off shore εταιρείες ταλανίζει ακόμη το εσωτερικό του κόμματος, παρότι ο Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, ανέλαβε την ευθύνη αναγνωρίζοντας έμμεσα το πολιτικό ολίσθημα. 
Οι βουλευτές της Ν.Δ. που αντέδρασαν δημοσίως για την απόφαση αυτή, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γιάννης Τραγάκης, επιμένουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι η νέα ηγετική ομάδα δεν διαβουλεύεται με τους κοινοβουλευτικά εμπειρότερους πριν λάβει αποφάσεις. Και ο τελευταίος κοινοβουλευτικός της Ν.Δ. άλλωστε θα έβλεπε ότι, αν το κόμμα ήθελε να αποχωρήσει, θα έπρεπε να το κάνει μετά το πέρας της συζήτησης και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Σε προσπάθεια υπέρβασης μιας μεγάλης πολιτικής γκάφας, η οποία δείχνει έλλειψη πείρας, στρατηγικής στόχευσης και πραγματικού πολιτικού σχεδιασμού, έχουν αποδυθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα. 
Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πολιτικά «παρών», έτοιμος να υπερασπιστεί μέχρι... συγκρούσεως την κυβερνητική του πορεία και να δείξει ότι ίπταται πάνω από τον νέο πρόεδρο και ότι είναι σε θέση να καθορίζει πολιτικές και στρατηγικές. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έξι μήνες μετά την εκλογή του, δείχνει ότι όχι μόνο δεν κατόρθωσε να συγκρουστεί με τις βαρονίες και τα καπετανάτα στη Ν.Δ., αλλά επιπλέον, στις δύσκολες πολιτικές στιγμές, επιβεβαιώνει την εικόνα ότι βρίσκεται υπό επιτροπεία. Την ίδια ώρα αντιπολιτευτικά η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κυβερνητικά σφυροκοπήματα. 
Η απάντηση σε όλα αυτά τα εγγενή προβλήματα, τα οποία προς το παρόν ο Κυριάκος κρύβει κάτω από το χαλί, είναι ότι η Ν.Δ. προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αν και η απάντηση αυτή παραβλέπει το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της και δημοσκοπικά εμφανίζει σοβαρή αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων της.
 
Πέραν αυτών, είναι εμφανής η απουσία ενός προγραμματικού λόγου και η μόνιμη αντιπολιτευτική επωδός είναι η καταστροφολογία και η μοιρολατρία για ένα πρόγραμμα που δεν πρόκειται να εξελιχθεί ομαλά. Όπως λένε άλλωστε και κάποιοι κοντά στον Μητσοτάκη, «τι να το κάνουμε το πρόγραμμα και τις υποσχέσεις, αφού ο Τσίπρας θα γκρεμιστεί από την κοινωνική οργή για τη διάψευση όλων των προσδοκιών που δημιούργησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: