Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑ'Ι'ΝΜΑΓΕΡ. ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Ν.Α.ΕΥΡΩΠΗ !!!

O γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ, άσκησε σκληρή κριτική στο ΝΑΤΟ, για το οποίο είπε πως «οι κινήσεις του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι «πολεμοχαρείς».
Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγει το ΝΑΤΟ στην περιοχή, είπε ακόμη πως
«οι εκτεταμένοι ελιγμοί του είναι αντιπαραγωγικοί για την ασφάλεια στην περιοχή και θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία.» Ο Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε το ΝΑΤΟ να αντικαταστήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις με περισσότερο διάλογο και συνεργασία με τη Ρωσία.
Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ ξεκίνησε ασκήσεις στην Πολωνία στις 7 Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών για τη ρωσική πολιτική. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 31.000 στρατιώτες, ανάμεσά τους 14.000 από τις ΗΠΑ, 12.000 από την Πολωνία και 1.000 από τη Βρετανία. Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και πλοία λαμβάνουν μέρος στην άσκηση, μαζί με 3.000 τεθωρακισμένα.
«Αυτό που δεν θα πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να οξύνουμε την κατάσταση με πολεμοχαρείς κινήσεις» σημείωσε ο Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στην Bild της Κυριακής. «Όποιος πιστεύει ότι μία συμβολική παρέλαση με τανκς στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει την ασφάλεια, τότε κάνει λάθος» τόνισε ο Σταϊνμάγερ και πρόσθεσε:
«Καλύτερα να μην δημιουργούμε προσχήματα για να ανανεώσουμε μια παλιά αντιπαράθεση».  Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΝΑΤΟ       TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: