Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ....ΓΙΑ ΟΛΑ !!!

 Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προέβλεψε ότι «Η ΝΔ μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία. Η Ν.Δ. δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!» Τονίζει ακόμη ότι  το 2016 η κυβέρνηση θα πάρει «νέα μέτρα λιτότητας, πιθανότατα. Νέα καυτά διαρθρωτικά μέτρα σίγουρα, που θα αποδειχθούν και τα πιο οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ακόμα ότι «Η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν» Για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο, λέει: «Ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη».
Παράλληλα, χαρακτηρίζει την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη μεταρρυθμιστές, λέγοντας «Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα», σημειώνει. Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα». «Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες», συνεχίζει.
Για το κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου σχολιάζει ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη». Εκτιμά ότι η Ν.Δ. «ναι, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία», αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις…».
«Αυτά που επιβάλλει σήμερα ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα κατήγγελλε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Είναι προφανές. Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά "η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς δεν μπορούσαμε, αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουν" επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και υπογραμμίζει πως «η τελευταία αξιολόγηση μας υποχρεώνει σήμερα να ξαναπροσπαθήσουμε από χειρότερες θέσεις και με μεγαλύτερες -και αχρείαστες- θυσίες. Για να ξαναπάμε εκεί που είχαμε ήδη φτάσει!».
«Ο Τσίπρας βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη και την ξαναέβαλε σε ύφεση» αναφέρει ενώ για το σενάριο της αριστερής παρένθεσης τονίζει: «Το αν αποδειχθούν "παρένθεση" εξαρτάται μόνον από τους ίδιους. Και μέχρι στιγμής κάνουν τα πάντα για να γίνουν "παρένθεση"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: