Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η....''ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ'' ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ !!!

Το πώς θα προχωρήσει η αυτοκρατορία του Τραμπ παραμένει μυστήριο.
Οι εκλογές τον μεταμόρφωσαν σε μια νύχτα από διακεκριμένο επιχειρηματία, εργολάβο και αστέρα των ριάλιτι σόου σε έναν από τους πλέον ισχυρούς και διάσημους ανθρώπους στον κόσμο με μια πολύ μεγάλη και ενθουσιώδη βάση οπαδών.
Αλλά το πιο δραστηριοποιημένο κομμάτι αυτού του κοινού - κυρίως μεσοαστοί εργάτες - είναι αυτό ακριβώς που οι επιχειρήσεις του Τραμπ έχουν ως αρχή να αγνοούν, αφού προσφέρουν πανάκριβες υπηρεσίες τις οποίες η τραγική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του δεν μπορεί καν να ονειρευτεί, όπως δωμάτια ξενοδοχείων με 800 δολάρια τη βραδιά ή κάρτες μελών σε κλαμπ για λάτρεις του γκολφ αξίας 35.000 δολαρίων.
Μιλώντας πριν εκλεγεί, τον Ιούλιο, στη Wall Street Journal, ο Τραμπ είχε απορρίψει κάθε ανησυχία, υποστηρίζοντας φυσικά ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του δεν πρόκειται να επηρεάσουν την πολιτική του ως προέδρου προς τον τραπεζικό τομέα ή τον χώρο της αγοράς ακινήτων, αλλά και στην εξωτερική πολιτική.
Θα αφήσει άλλους να διαχειρίζονται τον όμιλο, υποστήριξε, εάν θεωρηθεί ότι και τα παιδιά του είναι «πολύ κοντά» σε αυτόν για να αναλάβουν.
«Θα κάνω ό,τι πρέπει», είπε. «Θα κάνω ό,τι πρέπει για να κάνω τον κόσμο να νιώθει άνετα. Είναι πολύ εύκολο».
Κανένας Αμερικανός πρόεδρος μέχρι τώρα δεν είχε ένα τόσο εκτενές διεθνές επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο όσο ο κ. Τραμπ ή τα παιδιά του, τα οποία επίσης είχαν σημαντικό ρόλο στην προεκλογική του εκστρατεία.
Η αμερικανική νομοθεσία εξαιρεί τον πρόεδρο της χώρας και τον αντιπρόεδρο από τους κανόνες που διέπουν τη σύγκρουση συμφερόντων και οι οποίοι προβλέπουν ότι οι ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αυτοεξαιρούνται από αποφάσεις που αφορούν τα προσωπικά οικονομικά τους ενδιαφέροντα.
Οι πρόεδροι Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον, Τζ. Μπους ο νεότερος και Ρόναλντ Ρίγκαν είχαν τοποθετήσει τα περισσότερα περιουσιακά τους στοιχεία σε ένα λεγόμενο «τυφλό καταπίστευμα» (trust fund, δηλαδή σε χαρτοφυλάκιο του οποίου η διαχείριση ανατίθεται σε θεματοφύλακα, όπως μια τράπεζα, για να αποτραπεί η σύγκρουση συμφερόντων).
Το ίδιο είχε υποσχεθεί, το 2012, ότι θα έκανε και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ εφόσον εκλεγόταν.
Οσο για τον Τραμπ: ως πρόεδρος «δεν πρόκειται να αναμειγνύεται στις επιχειρήσεις» είπε ο γενικός σύμβουλος του Ομίλου Τραμπ, Αλαν Κάρτερ. «Η προσοχή του προφανώς θα είναι τα καθήκοντα του προέδρου και οι Ντον, Ιβάνκα και Ερικ θα αναλάβουν την εταιρεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: