Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟ....ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ !!!

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει, ότι η διάκριση ακόμα και στον κατώτατο μισθό για πιο φτηνούς εργαζόμενους, είναι στο μεδούλι της στρατηγικής της.
  • Η θεσμοθέτηση του «υπο-κατώτατου» μισθού και η συνέχιση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νεότερων κυρίως εργαζομένων, που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελούν «βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική», όπως αφήνει να εννοηθεί η Κομισιόν.
  • Σύμφωνα με την επίτροπο Απασχόλησης, Μ. Τίσεν, «πολλά κράτη-μέλη είθισται να θέτουν διαφοροποιημένους συντελεστές σχετικά με το νόμιμο κατώτατο μισθό ή μειωμένες εισφορές Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργαζόμενους νεαρής ηλικίας ή για τους εργαζόμενους χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Αυτή η πολιτική στοχεύει στη διευκόλυνση της πρώτης εισόδου στην αγορά εργασίας και την.....έγκαιρη απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
  • Η Κομισιόν σε πολλές απαντήσεις της συνδέει ανοιχτά τη συζήτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση του «κοινωνικού διαλόγου», ενώ προαναγγέλλει ένταση της επίθεσης και σε βάρος των αναπήρων, με περικοπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: