Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΤΙ....ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ !!!

Η τρόικα βαφτίστηκε «θεσμοί», το μνημόνιο «συμφωνία» και τώρα ήρθε η ώρα να βαφτιστούν και τα μέτρα: Από εδώ και πέρα θα τα λέμε …ουδέτερες μεταρρυθμίσεις! Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα μέτρα που δέχθηκε και συγκεκριμένα για την προνομοθέτηση μέτρων για το 2019.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ANT1, υποστήριξε πως «οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει, θα έχει μηδενικό συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».Όταν ρωτήθηκε για το εάν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα απάντησε:  «Ο κόσμος μπορεί να το σκεφθεί ως έναν καθρέφτη: αν έχουμε την λήψη ενός μέτρου που επιβαρύνει, αντιστοίχως θα υπάρχει ένα μέτρο που ελαφρύνει, πχ. αν μειωθεί το αφορολόγητο, θα πρέπει να δούμε να μειώσουμε αντιστοίχως πχ. τον ΕΝΦΙΑ».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑLPHA, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη σημερινή «συμφωνία», η οποία έχει «βασικό περίγραμμα και στόχο τη συζήτηση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που όμως δεν θα έχουν ούτε ένα ευρώ δημοσιονομικό αντίκτυπο, δηλαδή ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα». Παρ’ όλα αυτά δεν θέλησε να αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι «η δουλειά των τεχνικών κλιμακίων θα είναι σύντομη, θα μπορέσουμε να καταλήξουμε πάρα πολύ γρήγορα σε μια συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: