Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ MADE IN CANADA....ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ !!!

Οι μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κλάδο των γαλακτοκομικών έχουν εργοστάσια στον Καναδά και πλέον μπορούν να πουλούν φέτα σε όλο τον κόσμο εκτός ΕΕ, χωρίς να μπορεί πλέον να προσφύγει νομικά εις βάρος τους η χώρα μας για οικειοποίηση του ονόματος ενός προστατευόμενου ΠΟΠ προϊόντος.
Ένα από τα επιχειρήματα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών αναφορικά με τη φέτα, είναι ότι προστατεύεται στον Καναδά η ελληνική φέτα και ότι απλά μερικοί Ελληνοκαναδοί που παράγουν μικρές ποσότητες φέτας και παρήγαγαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, αυτοί θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν ανενόχλητοι.
Τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα όμως καταδεικνύουν ότι η συμφωνία δεν είναι τόσο αθώα.
Το έγγραφο αυτό έχει περιέλθει σε γνώση των δύο κυβερνήσεων (Σαμαρά – Βενιζέλου αρχικά και Τσίπρα – Καμμένου στη συνέχεια) και ως εκ τούτου όφειλαν να το γνωρίζουν και οι ευρωβουλευτές των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας θα μπορούν όλες αυτές οι πολυεθνικές να πουλούν φέτα και όχι τυρί τύπου φέτας, αφού δραστηριοποιούνταν πριν από τον Οκτώβριο του 2013 ( το έγγραφο είναι από το Μάϊο του 2013 υπενθυμίζουμε). Εφόσον η συμφωνία επικυρωθεί και από το Ελληνικό κοινοβούλιο.
Μιλάμε για τρέλα... Φέτα, ακόμα και μέσα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να παράγει όποια περιοχή θέλει. Η Κρήτη π.χ. δεν μπορεί να βγάλει τυρί που θα το ονομάζει Φέτα. Κι αυτοί έδωσαν στους Καναδούς την δυνατότητα να παράγουν φέτα... Δηλαδή, Αν είσαι στην Κρήτη δεν μπορείς, αλλά στον Καναδά θα μπορείς... Με τις υγείες μας

Δείτε ποιοι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν...


Της Νέας Δημοκρατίας:

Μαρία Σπυράκη
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Ελίζα Βόζενμπεργκ
Γιώργος Κύρτσος
Θοδωρής Ζαγοράκης

Του Ποταμιού 

Γεώργιος Γραμματικάκης
Μιλτιάδης Κύρκος

Του ΠΑΣΟΚ:

Εύα Καϊλή

Υπερψήφισαν την πρόταση να μπορεί να παράγει ο Καναδάς τυρί με την ονομασία φέτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΕΤΑ ΣΗΜΑΙΑ
Σήμερα ο Καναδάς...αύριο όποιος άλλος θελήσει.
Ο Έλληνας παραγωγός στα δόντια των καρχαριών με τις ευλογίες των βουλευτών μας,που αμείβονται αδρά απο τον φτωχό Έλληνα φορολογούμενο,για να προασπίζεται τα συμφέροντά μας.
Άν αυτό δεν είναι άλλη μια γροθιά στο στομάχι για να μας ξυπνήσει...τότε........
Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΕΤΑ ΣΗΜΑΙΑ thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: