Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ !!! [ video ]

Ομολογουμένως, αυτή η δήλωση για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, αναμένεται να συζητηθεί. "...Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και δείξουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι, από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα κατοστάρικο τον μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το κατοστάρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, για να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ". Τάδε έφη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος έτερος καππαδόκης και κυβερνητικός εταίρος .
Ειλικρινά, το «πού ζούνε αυτοί οι τύποι» είναι λίγο και επιεικές. Τα λένε αυτά σε μια Ελλάδα που:
  • Οι παππούδες έχουν δει τις συντάξεις πείνας να γίνονται συντάξεις εξαθλίωσης.
  • Η ανεργία και η απόγνωση για ένα μεροκάματο, μήπως και βγει η μέρα (όχι ο μήνας, η μέρα), είναι καθημερινότητα για χιλιάδες και χιλιάδες εγγόνια.
  • Οι παππούδες με τις συντάξεις εξαθλίωσης προσπαθούν – εάν μπορούν – να βοηθήσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους για να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ (και όχι για να πίνουνε φραπέ και να παίζουνε τάβλι).
    Από εμάς κανένα παραπάνω σχόλιο. Ας πάνε οι κυβερνητικοί βουλευτές να εξηγήσουν την πρόταση (και όλο το σκεπτικό) στους παππούδες και στα εγγόνια. Ας το κάνουν, όμως, ΠΡΟΣΩΠΟ με ΠΡΟΣΩΠΟ, στη ζωή του παππού και του εγγονού, εκεί που παλεύουν για να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: