Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ....ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ !!!

Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία, μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Απριλίου με πυραύλους σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της κυβέρνησης Άσαντ.
Η Ρωσία λαμβάνει «απευθείας μηνύματα» που λένε ότι οι προετοιμασίες για μια στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία έχουν αρχίσει και προειδοποιεί πως όσοι ετοιμάζουν την επιχείρηση αυτή θα επωμισθούν όλες τις ευθύνες. Τη δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βλαντιμίρ Σαφρόνκοφ, αναφερόμενος στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στην Συρία.
Η Μόσχα στέλνει τη φρεγάτα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» στη ρωσική βάση που βρίσκεται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ εμφανίσθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην αμερικανική κυβέρνηση και δήλωσε ότι με τα πυραυλικά πλήγματα που κατάφεραν οι ΗΠΑ στη Συρία, παραλίγο να φθάσουν «στα όρια της σύγκρουσης με την Ρωσία».
Ωστόσο ο Ν.Μεντβέντεφ αναφέρει ότι «με την ενέργεια της αυτή η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέδειξε ότι εξαρτάται πλήρως από την γνώμη που έχει το κατεστημένο της Ουάσιγκτον, το οποίο ο ίδιος είχε επικρίνει με σφοδρότητα κατά την τελετή της ορκωμοσίας του».
Παράλληλα ο Μεντβέντεφ, εμφανίζεται δικαιωμένος για την εκτίμηση που είχε κάνει όταν εξελέγη πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ και συγκεκριμένα για το τι θα επακολουθούσε της εκλογής του.
«Αμέσως μετά την εκλογή του είχα επισημάνει, ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα οι κατεστημένοι μηχανισμοί εξουσίας του κατεστημένου θα «ακυρώσουν» τις προεκλογικές θέσεις του Τραμπ. Χρειάστηκαν μόνο δυόμιση μήνες». Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως «Η επίθεση προκάλεσε ζημιά στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, αναφερόμενος στο θέμα είπε πως «Η επίθεση αποτελεί παραβίαση των διεθνών δικαιωμάτων μιας κυρίαρχης χώρας. Είναι μια επίθεση που έγινε με βάση κατασκευασμένα δικαιολογητικά στοιχεία».
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Δούμας Γιούρι Σβίτκιν τόνισε ότι «η επίθεση δείχνει πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ΙΚ με βάση τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα. Σήμερα, χτυπήθηκαν οι δυνάμεις που μάχονται εναντίον του ΙΚ στην αεροπορική βάση της Χομς και αυτό είναι κάτι εξωφρενικό. Ρωτάμε τις ΗΠΑ εναντίον τίνος πολεμούν; Εναντίον του ΙΚ ή εναντίον των δυνάμεων που πολεμούν το ΙΚ;»
Η συριακή ισλαμιστική αντιπολίτευση και ένοπλοι τζιχαντιστές χαιρέτισαν την Παρασκευή το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ σε βάση της συριακής πολεμικής αεροπορίας. «Το να χτυπά κανείς μία αεροπορική βάση δεν είναι αρκετό, υπάρχουν 26 βάσεις από τις οποίες στοχοποιούνται άμαχοι», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλούς, στέλεχος της πολιτικής πτέρυγας του Στρατού του Ισλάμ, μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης.
«Το αμερικανικό χτύπημα ενάντια στα δολοφονικά εργαλεία του Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι το πρώτο βήμα στο σωστό μονοπάτι της μάχης κατά της τρομοκρατίας και ελπίζουμε να συνεχιστεί», δήλωσε ο Ισάμ Ραές, εκπρόσωπος της φιλότουρκης ισλαμιστής οργάνωσης «Νότιο Μέτωπο». 
Ο συνταγματάρχης Αχμέντ Οσμάν της ισλαμιστικής τουρκμενικής παραστρατιωτικής οργάνωσης μισθοφόρων της Τουρκίας «Σουλτάνος Μουράντ», από την πλευρά του, τόνισε ότι «καλωσορίζουμε κάθε ενέργεια που θα θέσει ένα τέλος στο καθεστώς που διαπράττει τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία».
Τέτοιες «δόξες» ο Ντόναλντ Τραμπ να τον υμνούν και ευγνωμονούν οι τζιχαντιστές, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: