Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΖΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΚΑΙ....ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ !!!

Τριγμοί στο εσωτερικό από τις έντονες αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Σε δύσκολη στενωπό διέρχεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς οι αναταράξεις εντός του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν επηρεάσει την εσωτερική ισορροπία, με τη ΔΗΜΑΡ και την Κίνηση Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία να επιχειρούν επίδειξη δύναμης αναντίστοιχης της πολιτικής εμβέλειας και κοινωνικής τους πρόσβασης.

Η δυσθυμία του ΠΑΣΟΚ στην προοπτική διάλυσης και ένταξής του στον ενιαίο φορέα, με την επίγνωση ότι είναι ο μόνος ιστορικός και με κοινωνικές ρίζες πολιτικός χώρος, γίνεται πεδίο εκμετάλλευσης από όλα τα υπόλοιπα στελέχη, που θα ήθελαν να μπει «στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» και να προκύψει ένα νέο ενιαίο κόμμα στην Κεντροαριστερά. 

Την ίδια ώρα κλιμακώνει την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης με στόχο όχι μόνο την καταψήφιση των μέτρων αλλά και την ανάδειξη εντός και εκτός Κοινοβουλίου «της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης», όπως λένε τα στελέχη της ΔΗΣΥ, που στις συζητήσεις τους επισημαίνουν ότι ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ ξεπέρασε τον χρόνο ζωής των κυβερνήσεων Παπανδρέου και έχει λάβει πολλαπλάσια μέτρα από τις κυβερνήσεις αυτές. Παρά τις δεσμεύσεις για άρση της λιτότητας και παύση των μνημονίων, υπογράφει με τα νέα μέτρα ένα τέταρτο μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα πολύ πέρα από την τετραετία για την οποία ψηφίστηκε.

Ενδεικτικό της εσωτερικής έντασης και της διάθεσης ετεροπροσδιορισμού που υπάρχει εντός της ΔΗΣΥ είναι η διάσταση απόψεων που καταγράφηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τρίτη και αφορούσε τη στάση απέναντι στο νομοσχέδιο με τα μέτρα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την ονομαστική ψηφοφορία, με τη λογική ότι η αντιπολίτευση πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα απομόνωσης στην ψήφιση των μέτρων.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαφώνησε σημειώνοντας ότι πρέπει η ΔΗΣΥ να δώσει τον αγώνα μέχρι το τέλος, μένοντας στην αίθουσα και καταψηφίζοντας. Η Φώφη Γεννηματά άκουσε τις απόψεις που διατυπώθηκαν και ανέβαλε για σήμερα το πρωί την απόφαση επί της πρότασης, σε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: