Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ : ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ''PDF'' ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ !!! [ video ]

Μασάζ στους βουλευτές για τις 53 νέες σελίδες και τα 100 προαπαιτούμενα του συμπληρωματικού μνημονίου μεταξύ Αθήνας - θεσμών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία, έχει αρχίσει και συνεχίζεται από το κυβερνητικό επιτελείο .

Πρόκειται για το προσχέδιο της προκαταρκτικής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης, με ημερομηνία 2 Μαϊου, και προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.
Ειδικότερα, το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ το χρόνο ακόμη και για τους φτωχότερους. Δηλαδή θα αυξηθούν σημαντικά οι φόροι ακόμη και για όσους σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ.

Η μείωση του αφορολόγητου θα φέρει απώλειες ακόμη και για όσους παίρνουν σύνταξη πάνω από 474 ευρώ καθώς πλέον δεν θα καλύπτονται από το αφορολόγητο.
Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος που παίρνει 720 ευρώ το μήνα και μέχρι τώρα δεν πληρώνει φόρο θα πληρώνει φόρο πάνω από 600 ευρώ το χρόνο. Είναι δηλαδή διπλά χαμένος λόγω και της μείωσης της σύνταξής τους.
Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες περιλαμβάνουν:
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: