Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ : ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ !!! [ video ]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών σήμερα το πρωί.
O υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι «υπάρχει άσπρος καπνός» και «ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα».

Η συμφωνία αναμένεται να χαρακτηριστεί από την τρόικα preliminary agreement (τεχνική προκαταρκτική συμφωνία) εν αναμονή του συμβιβασμού για το χρέος που οδηγεί στο staff level agreement (τεχνική συμφωνία). Την ημέρα που η κυβέρνηση της «Αριστεράς και της Προόδου» επέλεξε να ολοκληρώσει την ραφή των νέων σαβάνων του λαού, αμαυρώνοντας την Πρωτομαγιά, εκείνην την ημέρα διάλεξε και η πλειονότητα του λαού να «πιάσει τον Μάη»
παίρνοντας τα βουνά και τα λαγκάδια για να φάει, να πιει και να πλέξει στεφάνια! Στο πλέξιμο των στεφανιών οδήγησαν τον λαό ''αριστεροί'' κυβερνήτες, ''αριστεροί'' υπερασπιστές ''αριστερών'' διαπραγματεύσεων, ξεπουλημένοι συνδικαλιστές και άλλοι βασανιστές του λαού! Έχει κι ο κόσμος όμως τις ευθύνες του, όταν το 2017 δεν αντιλαμβάνεται ότι τα Μαγιάτικα στεφάνια που πήγε να πλέξει την ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι για την κηδεία που του ετοιμάζουν η ''αριστερή'' κυβέρνηση με τους ντόπιους και ξένους συνεταίρους της, όταν δεν αντιλαμβάνεται ότι Πρωτομαγιά του 2017 η κυβέρνηση του έκανε ένα ακόμα μνημόσυνο κι εκείνος αντί ν’ αρπάξει τ’ άρματα, άρπαξε τα φαγιά και τα πιοτά για να πάει να διασκεδάσει στο μνημόσυνό του!
Tα βασικά σημεία της συμφωνίας σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν:
1. Περικόπτεται έως 18% η προσωπική διαφορά από 1/1/2019.
2.Από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους.
3.Το 2018 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ.
4.Στο Δημόσιο έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα και επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί από 49.448 τον Δεκέμβριο του 2016 σε 49.104 τον ίδιο μήνα του 2017 και σε 48.420 τον Δεκέμβριο του 2019. Ο λόγος της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνει ένα προς τρία το 2018 εφόσον τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

5.Πωλείται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
6.Αλλαγές έρχονται στον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων.
7.Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται με δέσμευση της κυβέρνησης η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων. Παράλληλα καταργείται η υπουργική απόφαση που απαιτείται ως τώρα για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων και αντικαθίσταται από ένα σύστημα προειδοποίησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι Οικονομία την έχουν κάνει Θρησκεία! Την Οικονομία την έχουν αναγάγει σε Θρησκεία με Ιεροτελεσίες (Ασπρος-Μαύρος* καπνός)! Ακριβώς καρμπτόν όπως τα Ναζί!!!


* Άσπρα μούρα Μαύρα μούρα Είστε ΟΛΟΙ μια παλιοχαμούρα!